Film & tv

Seer klagede over studieværts kasket i børneprogram

Radio- og TV-nævnet kan ikke se nogen problemer med hatten, som blev anklaget for skjult reklame.

Kristian Gintberg har tidligere været iklædt kasketten i en anden farve på et af DR's pressebilleder. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
DR

Det skulle handle om kæledyr, da DR Ramasjang-vært Kristian Gintberg den 6. juli tonede frem på skærmen med sin guitar.

En af seerne, der fulgte med i sommerferieprogrammet "Sommer Summarum", blev dog distraheret af, hvad værten havde på hovedet. Han var iført sin yndlingskasket - en sort hat, hvor der med hvide bogstaver stod "AMMO".

Det fik seeren til at klage til Radio- og TV-nævnet, idet han mente, at kasketten var umulig at overse, og at der var tale om skjult reklame for mærket Streetammo. Men nu har nævnet fældet afgørelse, og seeren har ikke fået medhold. Det skriver DR Presse.

»Derudover understregede klageren også, at børn skal beskyttes mod skjult reklame, og derfor fandt han det upassende, at de skulle se på kasketten i den 59 minutter lange udsendelse, hvor de 12 af dem godt nok gik med at vise to tegnefilm,« står der.

Nævnet har imidlertid noteret sig, at kasketten ikke blev omtalt i udsendelsen, ligesom der ikke blev zoomet ind på kasketten. Værtens hoved og ansigt blev desuden ikke vist i nærbilleder. DR har selv påpeget, at værterne i sommerferieprogrammet altid er iført deres eget tøj, da påklædningen skal reflektere deres personlighed.

I Presse- og TV-nævnet lægger man vægt på, at kasketten ikke er sponsoreret af mærket, men derimod var værtens private eje.

»At en tv-vært er iklædt beklædningsgenstande med logoer og lignende går ikke i sig selv ud over, hvad der er redaktionelt berettiget. Radio- og TV-nævnet finder ikke, at "Sommer Summarum" indeholder skjult reklame for "Streetammo" i strid med reglerne,« hedder det i afgørelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her