Billedkunst

Rockstjerne har fundet gammelt Warhol-værk efter 40 år

Værket kan være op mod 74 mio. kr. værd.

En foregangsmændene inden for heavy metal-musik Alice Cooper er kendt for sine vilde sceneshows, hvor han bl.a. har guillotiner med. Foto: Arkivfoto.

Rockstjernen Alice Cooper har gjort noget af et fund i sine gemmer. Her har et gammelt værk af popkunstneren Andy Warhol ligget og samlet støv siden 1970'erne.

Det skriver engelske The Guardian.

Værket hedder "Little Electric Chair" og er et rødt silketryk, der forestiller en elektriske stol i Sing Sing-fængslet, hvor Julius og Ethel Rosenberg i 1953 blev henrettet for at ville give atomhemmeligheder til russerne.

Warhol er distanceret: Maleri satte amerikansk auktionsrekord

Ifølge Alice Coopers manager, Shep Gordon, købte Cooper værket i 1972 sammen med sin daværende kæreste modellen Cindy Lang. Dengang gav parret ifølge Gordon 2.500 dollar for billedet.

Hvor meget billedet er værd i dag er stadig usikkert. Warhol har nemlig ikke sat sin signatur på værket, men overfor The Guardian har Warhol-eksperten Richard Polsky bekræftet, at billedet er ægte og formentlig stammer fra 1964 eller -65.

I 2015 gik et grønt silketryk af "Little Electric Chair" for 11,6 mio. dollar på en auktion afholdt af auktionshuset Christie's, svarende til lige over 74 mio. kr. ved nutidens valutakurser.

Havde 271 Picasso-værker liggende i garagen: Nu skal fransk ægtepar for retten igen

Alice Cooper har levet et udsvævende liv med rigelige mængder stoffer og alkohol, som gør det svært at huske tiden ifølge Shep Gordon.

»Det var en tåge af druk og stoffer dengang, og Andy Warhol var endnu ikke berømt som i dag. Alice siger han husker en samtale med Warhol om billedet. Han tror samtalen er ægte, men han vil ikke kunne sige det under ed,« siger han til The Guardian.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Billedkunst
Mere
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her