Billedkunst

Stor aften for dansk kunst: Værk solgt for 1,8 mio. kr.

På en international auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen var en lang række danske kunstværker særdeles populære.

Et Asger Jorn maleri gik til 1,8 mio. kr. på aftenens internationale auktion hos Bruun Rasmussen. Foto: Bruun Rasmussen

De danske kunstnere Asger Jorn og Per Kirkeby var i høj kurs til aftenens internationale auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen i Bredgade.

Blandt andet maleriet »La Joie d'etre,« hvilket er fransk for glæden ved at være, var der store forventninger til. Det er malet af Asger Jorn i 1969 og er et forholdsvis positivt billede fra en tid, hvor Jorn ellers malede nogle meget dystre værker.

Værket, der måler 81 x 100 cm., var vurderet til et sted mellem 2 og 2,5 mio. kr., men det gik for 1,8 mio. kr. på aftenens auktion.

Asger Jorn: "La Joie d'etre" - Glæden ved at være. 1969, olie på lærred, 81 x 100 m. Hammerslag: 1,8 mio. kr. Foto: Bruun Rasmussen

Kunstekspert og leder af Bruun Rasmussens afdeling i Aarhus, Peter Beck, forklarer, at det er normalt, at værker ikke altid går til det, de er vurderet til.

»Man har en sælger i den ene ende, der har én idé og en køber, der har en anden og så selvfølgelig vores vurdering af værket. Og så gælder det ellers om at mødes på midten et sted, hvor man føler, man kan få en handel igennem. Men Jorn værket gik til en rigtig flot pris,« siger Peter Beck.

Tag hjertet med på auktion

Han er generelt positiv efter aftenens auktion, hvor syv værker af Per Kirkeby og 11 af Asger Jorn alle blev solgt. Asger Jorn værket til 1,8 mio. kr. løb med aftenens højeste pris, mens også et Willem de Kooning maleri fra 1978 gik for 900.000 kr.

»Det er gået utrolig godt i aften. Når der er så mange værker af samme kunstnere, som det bl.a. var tilfældet med Kirkeby, er man altid lidt nervøs for, om det er for meget. Men de blev alle solgt omkring vurderingen, og generelt tegner det her et rigtig positivt billede for dansk samtidskunst,« siger Peter Beck.

Køberne af aftenens kunst er en blanding af både danske og udenlandske private og offentlige kunder. Og Peter Beck forklarer, at særligt Per Kirkeby er i særlig høj kurs for tiden - både i indland og udland.

»Per Kirkeby har fået en renæssance på det seneste. Han bliver anerkendt som en af de største nulevende kunstnere herhjemme. Og det er dejligt, at det afspejler sig i vores auktioner og sidste år blev kvitteret med verdensrekorden på 1,6 mio. kr. for et Kirkeby-værk,« siger Peter Beck.

Han understreger yderligere, at auktionens succes også er et generelt udtryk for, hvordan det går kunstmarkedet lige nu.

»Til trods for et lidt usikkert marked med bl.a. svingende oliepriser, så viser det sig, at kunsten holder. Jeg tror, at mange har fået øjnene op for, at hvis man vil investere nogle penge, kan man lige så godt investere dem i noget smukt at se på frem for at sætte dem i et værdipapir,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Billedkunst
Mere
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her