Annonce
Billedkunst

Nøgenportræt solgt for næsten en milliard kroner

Et maleri af den italienske kunstner Amedeo Mogdigliani blev mandag et af verdens dyreste solgte kunstværker.

Nøgenportræt solgt for næsten én milliard kroner. Foto: AP

Den engang så kontroversielle kunstner, Amedeo Mogdiglianis, nøgenportræt er blevet solgt for 157,2 mio. dollars, næsten én milliard danske kroner, ved auktionshuset Sotheby i New York. Det skriver auktionhuset på Twitter.

Dermed indskriver 1917-maleriet, ”Nu couché (sur le côté gauche)," der forestiller en poserende kvinde nøgen i en seng, sig som ét af verdens dyreste kunstværker, der er blevet solgt på en auktion.

Det er ikke første gang, at den italienske kunstners værker bliver solgt for høje pengebeløb.

Tilbage i 2015 købte den kinesiske milliardær, Liu Yiqian, et andet af hans værker, der også er et portræt af en nøgen kvinde, for hele 170,4 millioner dollars.

Mogdigliani, som levede i perioden 1884-1935, formåede kun at fremvise hans værker af nøgne kvinder en gang i Paris i 1917, da hans udstilling eftersigende blev lukket af politiet efter bare få timer. Værkerne var åbenbart for kontroversielle for datiden.

Prominent kronprins stod bag købet af verdens dyreste maleri

Maleriet mangler dog en del for at slå den nuværende rekord for dyreste solgte maleri nogensinde. I 2017 blev Leonardo da Vincis ”Salvator Mundi” solgt for hele 450 millioner dollars til den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Billedkunst
Mere
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her