Annonce
Billedkunst

Verdensrekord: Dansk maleri solgt for 39,5 millioner kroner på auktion

Værket var inden auktionen blevet vurderet til mellem 15,5 og 22 mio. kr.

Et maleri af den danske maler Vilhelm Hammershøi har sat rekord, efter det for nylig blev solgt for 39,5 mio. kr. på en auktion i New York.

Det oplyser auktionshuset Sotheby's i en pressemeddelse.

Værket med titlen "Interiør med kvinde ved klaver, Strandgade 30" er malet af Vilhelm Hammershøi, der blev født i 1864 og døde i en alder af 51 år i 1916. Foto: Sotheby's

Der er tale om værket "Interiør med kvinde ved klaver, Strandgade 30", som senest blev solgt på en auktion for omkring 635.000 kr. i 1993.

»Vi er utroligt begejstrede for dette fantastiske resultat, der bringer Hammershøi til nye højder og understreger den voksende internationale interesse i - og for hans unikke æstetik. Salget sætter også rekorden for det dyreste danske værk solgt på auktion nogensinde,« lyder det fra Nina Wedell-Wedell, der er direktør hos Sotheby's danske afdeling.

Fra bankboks til museum: Eckersberg-maleri får lov at blive på dansk grund

Maleriet var udbudt på Sotheby's seneste auktion for impressionisme og moderne kunst. Det var forinden blevet vurderet til mellem 15,5 og 22 mio. kr.

Senere på måneden vil Sotheby's udbyde yderligere to malerier af Vilhelm Hammershøi.

Det er værkerne "Kvinde foran spejl, Strandgade 30" og "Hvide døre, Strandgade 25", der vil komme under hammeren i London den 13. december.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Billedkunst
Mere
Annonce
På den anden side

Kommentar: Drengene i grotten siger noget om en journalistisk krise

Palle Weis
Historien om drengene i grotten havde alt, og heldigvis kom de alle ud i live, men mediedækningen afslører også en tilgang, hvor føleri er det styrende princip.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her