Annonce
Kultur

Berømt turistattraktion i alvorlig fare

I 30 år har man i Memphis kunnet besøge Elvis Presleys luksus-fly - nu er det slut.

"Lisa Marie" - Elvis Presleys privatfly har siden 1988 været udstillet ved Graceland. Nu har stedet anmodet ejerne om at fjerne dette samt et andet udstillet fly, der blev flittigt brugt af Elvis Presley. Foto: AP

"Hounddog II" og "Lisa Marie".

Således navngav Elvis Presley sine to private jetfly.

Den største af dem - en Convair 880 - blev luksuriøst indrettet og opkaldt efter Presleys datter.

Både dette og det mindre jetfly - "Hounddog II" blev flittigt brugt af stjernen, når han turnerede.

Efter Presleys død den 16. august 1977 blev de to fly solgt og er i dag ejet af det Memphis-basserede firma OKC Partnership.

Interiøret i flyet er bevaret som det fremstod, da Elvis Presley brugte det. Foto: AP

I 1984 blev der indgået en aftale mellem Elvis Presley Enterprises og OKC Partners om at fragte de to fly til Graceland, hvor de siden har været en væsentlig del af attraktionen, der hvert år stadig besøges af 500.000 fans fra hele verden.

Men nu kan det være slut.

Graceland: Flyene skal fjernes

Elvis Presley Enterprises, der blandt andet driver Graceland, har opsagt samarbejdet og har anmodet OKC Partnership om at fjerne de to fly fra Graceland senest til april næste år.

Dette kan - alt efter fra hvilken side man ser det - i værste eller bedste fald betyde, at de to berømte fly får deres plads foran Graceland-kopien i Randers.

Dette bekræfter lederen, Henrik Knudsen, overfor Jyllands-Posten.

Problemerne omkring flyene i Memphis handler om dollar og indtjening på arven efter The King of Rock'n' Roll.

Graceland besøges stadig årligt af over 500.000 dedikerede Elvis-fans fra hele verden og de fleste er også ombord på de to fly, der nu er krævet fjernet fra Graceland. Foto: AP

Som kvittering for, at de to historiske fly blev fragtet til Graceland, har OKC Partnership siden 1984 fået en ikke uvæsentlig del af entré-indtægterne fra Graceland.

Graceland under forandring

Elvis Presley Enterprises blev i november sidste år overtaget af det New York-basserede Autentic Brands Group, der har store planer med Graceland. Bystyret i Memphis har netop godkendt en plan om opførelse af et hotel med 450 senge, en restaurant og en koncertsal.

Derfor har man i følge flere amerikanske medier ønsket at spare udgiften til OKC Partnership væk.

Det forventes, at beslutningen vil skabe vrede blandt dedikerede Elvis-fans, der opfatter de to fly som en væsentlig del af helheden. Tæt forbundet med Elvis og hans livsstil.

Elvis Presley Enterprises har ikke kommenteret sagen, men OKC Partnership beklager beslutningen og håber, at forhandlinger kan føre til, at de to berømte fly vil forblive i Graceland.

Skal de til Randers?

Da intitiativtageren og lederen af Graceland i Randers, Henrik Knudsen, hørte om problemerne med de to fly, tog han straks kontakt til lederen af OKC Partnership, K.G. Coker og tilbød ham, at de to fly kunne få permanent plads i Randers.

Dette bekræfter Henrik Knudsen over for Jyllands-Posten og oplyser, at K.G. Coker var meget positiv stemt over for tanken, dersom der ikke findes en løsning i Memphis.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her