Aalborg får kunst i gaderne

Fem kunstnere skal være med til at gøre aalborgenserne mere kulturelt interesserede.

På lørdag tager Aalborg første skridt i et projekt, der skal gøre befolkningen i det nordjyske mere interesserede i kunst og kultur.

Galleriet KIRK, Aalborg Kommune, Visit Aalborg, Aalborg Universitet og private sponsorer er nemlig gået sammen i et projekt, der hedder "Out in the open". Her skal fem kunstmalere udsmykke det centrale Aalborg med store gademalerier.

Den polske kunstner Sepe er en ud af fem, der skal være med til at udsmykke gaderne i Aalborg med gadekunst.

Det første af slagsen bliver afsløret på lørdag klubben 13.30, hvor viceborgmester Daniel Nyboe Andersen holder åbningstalen.

Vil være større kulturby

Det er kunstnerne Robert Proch fra Polen, Aryz fra Spanien, Sepe fra Polen, Faith 47 fra Sydafrika og Etam Cru fra Polen, der hver især skal lave et værk på mure i Aalborg.

Målet med projektet er, at Aalborg på sigt vil fremstå som en større kultur- og kunstby i Danmark, end tilfældet er i dag, skriver kommunen på sin hjemmeside.

I Aalborg er der de seneste år blevet fokuseret på at skabe en kulturel udvikling både på havnefronten og i den indre by, hvor kommunen med det internationale murmalerprojekt ønsker at løfte byen yderligere.

Værkerne skal bindes sammen

Kunstnerne, som skal stå for udsmykningen, er udvalgt både på baggrund af deres kunstneriske standard samt deres internationale anerkendelse inden for gadekunst, skriver Aalborg Kommune på sin hjemmeside.

Den har indgået et samarbejde med Art & Tecnology samt Experience Design fra Aalborg Universitet, som har udviklet en digital tur, der binder værkerne sammen. Den viser vej til kunsten og fortæller samtidig om de enkelte værker.

I forbindelse med afsløringen af gademalerierne åbner galleri KIRK på lørdag en ny udstilling, hvor besøgende kan opleve kunstnernes værker på lærred sammen med tre øvrige gadekunstnere.  Udstillingen i galleriet kan ses indtil d. 10. maj      

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen