Annonce
Kultur

Vinderne af eventyr-konkurrence fundet

H.C. Andersens eventyr får nye omgivelser, når House of Fairytales står færdig i 2018. I dag blev vinderne af idékonkurrencen fundet.

Aldrig før har interessen for en arkitektonisk konkurrence på dansk jord været så stor som ved idékonkurrencen for Odenses nye turistattraktion, House of Fairytales.

Russisk-schweiziske Rodion Kitaevs forslag. Illustration: Rodion Kitaev
Hele 475 forslag fra 57 forskellige lande fandt vej til juryens bord, og netop nu på H.C. Andersens fødselsdag er vinderne til projektet fundet.

De har dermed været med til at udtænke det nye eventyrhus, der skal trække internationale turister endnu længere ind i den verdensberømte digters univers og desuden skal skabe arbejdspladser i det fynske.

Tre vindere

Blandt de flere hundrede forslag er hele tre vindere valgt ud, og de vil være væsentlige inspirationer i det videre arbejde med at forme det kommende projekt:

Britiske Leith Kerrs forslag Illustration: Leith Kerr.

Russisk-schweiziske Rodion Kitaev fra Basel har med en idé, der tager udgangspunkt i fire hovedelementer - tårnet, haven, labyrinten og fødehjemmet - lavet et forslag, der på en gang er meget enkelt og rigt på inspiration. Udstillingshuset bliver udformet som en labyrint og er et katalog af spændende muligheder, der giver en samlet oplevelse af eventyr.

Britiske Leith Kerr fra London formår med sit vinderforslag "Paper Cutting House" at sætte en helt speciel stemning på trods af ganske få virkemidler. Bygningen er baseret på den simple idé, at huset som arketype er placeret som en fortolkning af papirsklip midt i den grønne have.

Norske Transborder Studio fra Oslo har med forslaget "Hortus Conclusus" skabt en lukket gårdhave, hvor bygninger og en art kolonnade omslutter den nye Lotzez Have. Udgangspunktet har været at færdiggøre karréen i H.C. Andersens barnsdomshjem og placere sig som en ny urban attraktion i Odense.

Norske Transborder Studios forslag. Illustration: Transborder Studio.

En del af vækstpakke for turisme

House of Fairytales er det seneste skud på stammen af projekter i Odense, som både skal tiltrække flere turister og skabe flere arbejdspladser på Fyn, og eventyrhuset er skrevet direkte ind i regeringens turismevækststrategi.

Budgettet for House of Fairytales formodes at udgøre et trecifret millionbeløb, og vil efter planen stå færdigt i 2018.

Hvad synes du om House of Fairytales?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Når det bliver for meget

Her i smørhullet er der hele tiden nogen, som det ikke er let for. Måske skulle man lade være med at spørge folk så meget om, hvordan de synes det går.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her