Kultur

Museum: Jorn forbigås

DR beskyldes for at overse Asger Jorn-udstilling i Jylland.

Foto: Museum Jorn

Museum Jorn har haft travlt med at servicere journalister. Franske, tyske, norske, svenske og engelske medier har henvendt sig i anledning af 100-året for den store danske kunstner, men DR’s TV Avisen har ikke været forbi Silkeborg, hvor en af de store Asger Jorn-udstillinger netop er begyndt. Og det undrer museet. I gårsdagens udgave af Jyllands-Posten spurgte kommunikationschef Lars Hamann, om »Jylland kun eksisterer i DR’s fiktionsafdeling?«

Museets direktør, Jacob Thage, deler frustrationen.

»Vi skal ikke blande os i TV Avisens redaktionelle valg. Men dette er altså en verdensberømt dansk kunstner, som regnes for en af de mest betydningsfulde i det 20. århundrede. Der er en kæmpe interesse for ham i hele verden, og så er det klart, at man er frustreret over den manglende forståelse og respons fra DR,« siger Jacob Thage.

»Man skal ikke være pigesur, og for os er det selvfølgelig en stor begivenhed. Men når BBC eller f.eks. Süddeutsche Zeitung sender en journalist op og bringer en stor artikel, er det måske en begivenhed, som tåler at blive set – også i Danmark.«

»Københavneri«

Public service-stationen har ifølge Lars Hamann vist interesse igennem P1 og P4, men indtil videre har Asger Jorn og Silkeborgmuseet ikke været i levende billeder. Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, kalder det »københavneri«.

»Det er det generelle problem, og vi hører det igen og igen. DR er koncentreret om København og det københavnske kulturliv. Der sker så meget i Aarhus, i Odense, og der sker også mange ting i Holstebro. Den eneste løsning på det er, at vi opgraderer DR Regionerne,« mener han.

DR dækker hele landet

Sandy French, redaktionschef i DR Nyheder, påpeger, at DR netop har dækket Asger Jorn i f.eks. Kulturnyt på P1, at portrætdokumentarfilmen ”Jorn på Læsø” bliver vist på DR K, og at jubilæumsåret ikke er slut endnu.

»Vi træffer jo hver dag redaktionelle valg på TV Avisen. Asger Jorns jubilæum er selvfølgelig interessant kulturstof, men på den pågældende dag blev det altså andre redaktionelle valg, vi traf,« siger hun.

»Og jeg kan forsikre om, at vi både på TV Avisen og i det hele taget i DR arbejder meget målrettet for at dække historier fra hele Danmark – det gælder altså også kulturhistorier.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Asger Jorn blev forbigået
Lars Hamann, kommunikationschef, Museum Jorn, Gudenåvej 7-9, Silkeborg
Til DR TV Avisen. I mandags ville en af Danmarks største kunstnere, Asger Jorn, være fyldt 100 år.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her