Anmeldelse: Michael Falch & Boat Man Love

Sammen med Boat Man Love skabte en vital og tændt Michael Falch søndag eftermiddag magi i luften under verdens mindste orange scene på på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

Rytmehans: MICHAEL FALCH & BOAT MAN LOVE
Søndag eftermiddag

Manden, der i lidt for mange år har været på flugt fra sig selv og i hidsigt håndgemæng med sine indre dæmoner, er vendt hjem til sit selv ud fra en devise om, at selv de vildeste fugle før eller siden vender hjem.

Det virker - med tanke på hans lange karriere - naturstridigt at hævde, at han aldrig er oplevet bedre og mere klar end nu, men efter at have hørt Michael Falch og Boat Man Love et par gange i løbet af denne sommer, er der nu noget om det...

Falch sprudler på scenen af selvtillid og en energi, man næppe troede, at han kunne genfinde.

Et lille mirakel er det.

Genfødt. Stærk. Blottet for indadvendt livslede. Fremad ! Fremad! Malurt-gadedrengen er back in business, men med en tydelig modenhed og erfaring, der anbringer ham et helt andet sted end dengang.

Falch lagde ud med den forstandige "Mød mig i mørket", og det er jo hvad det handler om. Har man først mødt et medmenneske i mørket, så tåler en efterfølgende virkelighed dagens lys. Der er altid en sommer på vej, og i den livets sommer virker Falchen nu ganske forankret i.

Når Falch er på scenen står han selvsagt overfor et publikumskrav om at spille sine klassikere. Det gør han, men - i modsætning til f.eks. Gnags forleden - er han nået et punkt, hvor han også spiller helt nye sange. Det vidner om selvtillid og overskud og en sund insisteren på, at du står overfor en kunstner, der ikke har tænkt sig at stagnere lige med det første.

Hele fire sange blev det til fra forårets album "Falder du nu": "Magnoliepigen", "Over Vesterbros Torv", den monumentale "Min Historie" og ikke mindst den raspende rå "King Baby".

At tage de sange med på sætlisten, det er et sundhedstegn uden lige. Og jo, jo: Vi fik også øst af klassiker-kataloget. Naturligvis også hans evigtgyldige pendent til Springsteens "Born To Run", der jo i det Falch'ske univers hedder "De Vildeste Fugle".

En modig mand, der stod deroppe og gav sig selv 100 pct. En mand, der har været igennem nogle indre opgør, der ville tage pusten fra de fleste. Modig, fordi han som menneske og musiker er så ærlig og troværdig. Hudløs. Men for pokker: Fit for fight. Mod hvad som helst.

Og så må jeg vel til det: Et noget nær kætterisk postulat, når man betænker, hvor væsentlig en rolle Malurt i sin tid spillede.

Men rolig nu...

Malurt skal ikke forklejnes, men i brødrene Troels og Lars Skjærbæk (hhv. bas og guitar), trommeslageren Johan Lei Gellett og guitaristen Søren Koch (tilsammen Boat Man Love) har Michael Falch fundet sit til dato bedste backingband.

Rystende kompetent og grænseløst loyalt mod Mesteren, som igen er kommet på omgangshøjde med sine største sange. Og det så meget, at han har magt og overskud til at skrive nye.

En stor, stor eftermiddag i selskab med Michael Falch og hans Boat Man Love.

Ja, som min engagerede sidekvinde begejstret råbte under sin orange paraply gennem den massive regn, der - da Falch sang "Sommer på vej" fik koret til at tilføje noget, der lød som et "Gu' er der ej...":

"Falchtastisk".

Og det havde hun ganske ret i. Havde hun.

Min sidekvinde under verdens mindste orange scene.
Den søndag på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

uffe.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.