Gratis offentligt download for alle

I dag åbnes verdens første digitale public service-musiktjeneste - og den er dansk.

Artiklens øverste billede

Der har været arbejdet intenst de seneste 12 måneder - og i dag er den klar:

Verdens første digitale public service-musiktjeneste.

Bibzoom hedder den, og bag tjenesten står de danske biblioteker.

Fra i dag kan alle gratis lytte til alt fra Medina til Mozart - fra Bieber til Beethoven. Og samtidig blive musikalsk inspireret med musikanbefalinger, lytteguides og artikler.

Fri, lige og lovlig

Målet med det nye Bibzoom er at give danskerne en fri, lige og lovlig adgang til masser af digital musik samt at sikre udbredelsen og interessen for musik nationalt.

”Jeg er enormt stolt over, at vi med det nye Bibzoom - i folkeoplysningens ånd - giver danskerne muligheden for at blive musikalsk underholdt og udfordret eller slet og ret mulighed for bare at lytte til al den musik, de elsker, uden at de skal bekymre sig om hverken dyre abonnementer, forstyrrende reklamer eller ulovlig download,” siger Flemming Munch, der er ansvarlig for Bibzoom.

”Modsat de efterhånden forældede cd’er er der ingen ventetid på den digitale musikformidling – Alt er til rådighed fra udgivelsesdagen. Det ville være i uoverensstemmelse med borgernes medievaner, hvis bibliotekernes musiktilbud alene bestod af musik-cd’er.

Bibliotekerne skal nemlig ikke være museer, men hele tiden have for øje, hvor udviklingen går hen, så de kan møde borgerne, hvor de befinder sig – også teknologisk,” siger Bibzooms formand, Morten Fogh.

Et digitalt kvantespring

Med det nye Bibzoom tager de danske biblioteker med andre ord også et digitalt kvantespring, hvad angår musikformidling.

Målet er, at det nye Bibzoom skal spille en betydelig rolle, når det gælder musikalsk dannelse for såvel børn, unge og ældre i Danmark, ligesom man med musiktjenesten Bibzoom håber at nå nogle af de mennesker, der ikke normalt benytter sig af bibliotekstilbud:

”Når det gælder musik er det jo for længst blevet sådan, at vi som forbrugere forventer at kunne hente og lytte til musikken digitalt. Og her skal bibliotekerne selvfølgelig også kunne være med på en brugervenlig og let tilgængelig måde, ligesom vi skal hjælpe blandt andet børn og unge med at blive godt rustet til den digitale virkelighed.

Derfor har vi taget den benhårde konsekvens af, at bibliotekernes gamle digitale musikformidling ikke fungerede optimalt, og vi har i praksis skabt en helt ny musiktjeneste, der sikrer, at vi kan være til stede digitalt på en tidssvarende måde,” siger Flemming Munch og fortsætter:

36 millioner biblioteksbesøg

”Danskerne besøger biblioteket mere end 36 millioner gange om året, men vil vi også gerne have fat i dem, som af den ene eller anden grund ikke alene efterspørger det fysiske biblioteks mange tilbud.

Her ser vi Bibzoom som et væsentligt redskab. Vi er sat i verden for at medvirke til musikalsk og kulturel dannelse i bred forstand, og den opgave kan vi med det nye Bibzoom løfte på en meget bedre måde end hidtil.”

Ordet er dit

Hvad mener du om den nye tjeneste - vil du bruge den?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.