Dansedommere: De rigtige vindere

Anne Laxholm, dommer i alle sæsoner af Vild med dans, synes, det var de rigtige, der vandt.

Artiklens øverste billede
De fire dommere fra Vild med dans: Fra venstre Anne Grete Laxholm, Nikolaj Hübbe, Britt Bendixen og Jens Werner. Foto: Polfoto/Mogens Flindt

Vals, cha cha cha og en charleston inspireret freestyle efterlod ikke dommerne i Vild med dans i tvivl om, hvem der skulle vinde ottende sæson af det populære danseprogram.

Skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling og den professionelle danser Silas Holst var både dommernes og seernes favorit i finalen mod bokseren Patrick Nielsen og hans partner Claudia Rex.

Dans over freestyle

- Det var en fantastisk finale. Der kunne ikke have været en bedre slutning på den her aften end med Sophie og Silas' freestyle. Det gik fra første gear til andet gear og helt op til femte gear til sidst, siger dommer Anne Laxholm.

- Jeg synes, de er de rigtige vindere. Patrick og Claudias freestyle var sjov og komisk med boksning, men den anden indeholdt rigtig meget dans, og det kunne jeg godt lide, tilføjer hun.

Hendes meddommer Jens Verner, der ligesom Anne Laxholm har siddet i dommerpanelet i alle otte sæsoner af Vild med dans, er enig med sin kollega.

Blandt de bedste finaler

- Finalen i aften er blandt de allerbedste finaler, der har været i nogen sæson af Vild med dans. Det var en fantastisk afslutning på en fantastisk sæson, siger Jens Verner.

Niveauet har hele vejen igennem ottende sæson været meget højt og har udløst høje karakterer og forventninger fra dommerne.

- For 12 fredage siden blev startniveauet sat meget højt. Dermed har vi sat vores barre højt og forventet mere og mere, og det har parrene sikkert kunne mærke. Derfor har de udviklet sig så meget, siger Jens Verner.

Meget tæt afgørelse

De to rutinerede dommere vil dog ikke afvise, at Patrick Nielsen og Claudia Rex kunne have vundet aftenens finale.

- Havde vi stået her, og Patrick og Claudia havde vundet, ville jeg ikke have haft nogle indvendinger overhovedet. Det var to fantastiske par, siger Anne Laxholm.

- Patrick og Claudia kunne ikke have gjort mere for at vinde. Ingenting, tilføjer Jens Verner og forklarer:

- De startede ikke så godt, men deres kurve er gået meget højt opad. Sophie og Silas startede højt og gik mere ligeud på kurven og slet ikke så kraftigt som Patrick og Claudia. Så de kunne ikke have gjort mere.

- Måske hvis de havde haft en måned mere, ville det have været et andet resultat. Men resultatet i dag skal vi være stolte af, siger han.

Klar til ny sæson

De to dommere vil ikke udelukke, at de kunne finde på at tage endnu en tørn som dommere i TV2's danseprogram.

- Du må tale med TV2. Hvis vi bliver spurgt, siger vi da nok ikke nej. Vi har det i hvert fald sjovt, så det kunne da være fantastisk, siger de begge.

Men det afhænger også af, hvem der ellers er med i en ny sæson.

- Det bliver spændende at se, hvem der skal være med til næste år, og hvilke professionelle dansere der vil være med. Samspillet afgør jo, om de kan få det bedste ud af det. Det sker, at de finder nogen, som virkelig klikker sammen, tilføjer Anne Laxholm.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen