Konvertit anholdt for dødstrusler

En ung amerikaner i Marokko er blevet anholdt for at have truet "South Park"-skaberne på livet.

Artiklens øverste billede

I februar blev en 21-årig mand, Zachary Adam Chesser, idømt 25 års fængsel. Nu er den medgerningsmanden, en amerikansk konvertit, blevet anholdt i Marokko - og han risikerer samme straf, skriver CNN.

De to mænd er henholdsvis dømt og sigtet for at have truet tegnefilmsskaberne af South Park, Matt Stone og Trey Parker, med døden, hvis de valgte at bringe en udsendelse, hvori Muhammed optrådte i et bjørnekostume.

"Vi må advare Trey og Matt om, at det, de gør, er dumt, og de vil sandsynligvis ende som Theo van Gogh, efter de har vist dette show," skrev de to mænd på en islamistisk hjemmeside.

Theo van Gogh, en hollandsk filminstruktør, blev myrdet på åben gade, fordi han havde lavet den islamkritiske film "Submission".

Forsvarede 9/11

Den anholdte har tidligere over for CNN forsvaret angrebene på New York og Washington den 11. september 2001.

"Vi er forpligtet til at terrorisere vantro. Det siger koranen tydeligt på arabisk. Det er et påbud fra Allah," forklarede han således til tv-stationen.

Muhammed med bjælke

Serien South Park er blevet vist i USA siden 1997. Den er berømt og berygtet for sin respektløshed og den til tider surrealistiske, sorte humor.

Efter truslerne mod tegneserieskaberne turde tv-stationen MTV ikke at vise den bjørneklædte Muhammed, da serien sidste år skulle genudsendes.

Muhammed blev således dækket af en sort censurbjælke, og hans navn blev erstattet af høje bip-hyl, så det ikke kunne genkendes.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen