Kultur

Grand prix-stjerne løj sig til musical-job

Når hun lørdag aften indtager grand prix-scenen i Aalborgs Gigantium, spiller hun med åbne kort. Men Christina Chanée indrømmer, at hun har fyret en løgn af for at få hovedrollen i en musical.

Løgnen kom efter Amin Jensens tv-show "Endelig fredag" i 2004, hvor Christina Chanée optrådte i husorkestret. Den amerikanske sanger Kid Creole var gæstesolist på et program og kontaktede efterfølgende Christina.

- Han spurgte, om jeg havde erfaring inden for musical og skuespil. Jeg løj og sagde ja, fortæller Christina Chanée.

Efterfølgende blev hun inviteret til en optagelsesprøve på Kid Creoles opsætning af "Marvin Gaye - The Musical".

- Bagefter kiggede han på mig og sagde, at det passede vist ikke helt, det med min erfaring. Men han gav mig alligevel hovedrollen, fortæller sangerinden.

I musicalen medvirkede i øvrigt Kele Le Roc fra Basement Jaxx og den amerikanske Grammy-vinder Marc Anthony.

Længere samarbejde

Rollen blev begyndelsen til et længerevarende samarbejde mellem Christina Chanée og Kid Creole. Og i sommer var hun fast indslag på Kid Creole And The Coconuts' turné.

Christina Chanée synger lørdag aften sangen "In A Moment Like This" sammen med Tomas N'evergreen. Og selv om det er unge Simone Egeriis og pigegruppen Sukkerchok, der er favoritter, tror duoen på sejr.

- Vi har en god fornemmelse. Keld Heick fortalte, at han fik gåsehud af at høre vores sang. Det er et godt tegn, tror jeg. Men måske har han sagt det til alle, siger Tomas N'evergreen.

N'evergreen er forholdsvis ukendt i Danmark. Men i Rusland har han succes og har solgt flere end en kvart million plader.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her