Han er Hollywoods højest betalte

Online-finansmagasinet Forbes har netop lavet en liste over de højest betalte i Hollywood.

Artiklens øverste billede
George Lucas tjener stadig styrtende på Star Wars-universet. Foto: Charles Sykes/AP

På toppen af listen finder man George Lucas, der opfandt hele Star Wars-universet, instruerede filmene og udsendte massive mængder merchandise, som han ifølge Forbes stadig tjener tykt på.

Magasinet tilskriver Lucas en indtjening på ikke mindre end 898 millioner kr., hvormed han er Hollywoods højst betalte.

Listen tager udgangspunkt i stjernernes indtjening i perioden juni 2008 til juni 2009.

Instruktører tjener mest

Ifølge Forbes, hvis undersøgelse er foretaget gennem interviews med managere, agenter og andre branchefolk med tilknytning til Hollywood, er det folkene bag de store film og serier, der hiver de store summer hjem.

På andenpladsen finder man således en anden filminstruktør, Steven Spielberg der i perioden, hvor han bl.a. udsendte den fjerde Indiana Jones-film, havde en indtjening på 879 mio. kr.

Filmproducer Jerry Bruckheimer, der bl.a. står bag tv-serierne ”CSI” og ”Pirates of The Caribbean"-filmene, kommer med en indtjening på 528 mio. kr. ind på en tredjeplads.

Seinfeld sælger stadig

Komikeren Jerry Seinfeld er, til trods for at han ikke har været specielt aktiv i perioden, nummer fire på listen med en indtjening på 449 mio. kr. Komikerens overraskende høje placering kan ifølge Forbes i høj grad skyldes, at han stadig tjener styrtende på tv-serien ”Seinfeld,” der sluttede allerede i 1998.

På femtepladsen ligger Dr. Phil, der startede som fast indslag i Oprah Winfreys talkshow og senere fik sit eget program.

Tv-psykologen indtjente 427 mio. kr. og har dermed et stort hul ned til sjettepladsen, hvor Simon Cowell svømmer rundt med tv-producerne Tyler Perry og Dick Wolf hver med en indtjening på ”små” 342 mio. kr.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen