Politi vil sværme om Techno-brag

Den danske musiker Trentemøller, der holder sen nattefest på Roskilde Festivalens Orange Scene torsdag, tiltrækker mange festivalgæster fra techno-miljøet. Derfor er politiet særligt på mærkerne ved koncerten, fordi narkotika og hårde stoffer er kendt for at florere i miljøet, siger politiets afviklingsleder på festivalen Per Heide Sørensen.

Artiklens øverste billede

- Vi har vores folk på pladsen hele tiden enten i uniform eller nogen, der bare går rundt. Det kommer også an på stemningen, som er noget man fornemmer dagen op til og lige før koncerten. Er der narkotika i omløb, plejer vi gerne at få nogle oplysninger, og ud fra det planlægger vi vores patrulering i området, siger Per Heide Sørensen.

Hvert år gennemgår politiet musikprogrammet med arrangørerne for at kortlægge, hvilke bands, der kan tiltrække en bestemt type publikum.

- Det kan være bands, hvor der kan komme rigtig meget gang i den, eller tiltrække mange mennesker, hvor folk risikerer at blive klemt og presset. Og så selvfølgelig koncerter som Trentemøllers, hvor vi ved, at det tiltrækker folk fra techno-miljøet. Der ser vi på narkotika, og det har vi fokus på før og under koncerten, siger afviklingslederen.

Trentemøller spiller torsdag nat klokken 00:30 på Orange Scene, efter at resten af koncerterne er slut.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen