Stensikker Vegenfeldt

Allan Vegenfeldt: FREE YOUR MIND45 minutterMidget RecordsMan kan - efter at have gravet sig ned i "Free Your Mind" - ikke dy sig for at filosofere lidt over, hvad The Sandmens karismatiske forsanger, Allan Vegenfeldt, i grunden kunne have ført det til, hvis bare ikke han havde været så beskeden - ja, næsten uforskammet selvudslettende og jordnær...

Efter at have tumlet med Nerve, der - i modsætning til hans næste projekt, Chosen Few - havde visse styrker, har han omsider taget sig sammen til at lave den soloplade, som vi er mange, der har ventet utålmodigt på siden opløsningen af Sandmen i midten af halvfemserne.

At projektet nu er en realitet, kan Vegenfeldt - og alle vi andre - takke en stædig producer for: Kim Hyttel, der brændte for at hente Vegenfeldt tilbage til studiet. Og Hyttel har tilmed skrevet samtlige af pladens sange sammen med Vegenfeldt.

Derfor er det - formentlig for dem begge - blevet et projekt, der i høj grad er båret af con amore.

Et af Vegenfeldts udgangspunkter var, at han som solist ikke ville fortsætte, hvor The Sandmen i sin tid slap. Men som processen skred frem i Hyttels studie, der er indrettet i en husbåd på Christianshavn, blev den holdning revideret så mange gange, at Vegenfeldt med "Free Your Mind" bygger bro mellem Sandmen og sit første soloudspil. Og det er der kommet rigtig meget godt ud af. Fine swingende rocksange og ballader, som kun Vegenfeldt kan synge dem. Det er så længe siden, at Vegenfeldt for alvor har foldet sin eminente stemme ud, at man har været på nippet til - om ikke at glemme ham - så dog skubbe ham lidt i baggrunden. Med "Free Your Mind" springer han atter ind i dansk rocks elite og gør én lidt flov over, at man dog kunne glemme, at vi i Vegenfeldt har en af landets absolutte bedste rocksangere, der har så mange indlysende styrker.

"Free Your Mind" er præget rigtig gode og iørefaldende sange, og det er tydeligt at det meste simpelthen er bygget op omkring hans stemme og dens muligheder.

En stor dansk rockplade fra Vegenfeldt, der ud over nogle enkelte koncerter omkring jul, skal med D-A-D å turné til foråret.

Jyllands-Postens Michael Enggaard mødte forleden Allan Vegenfeldt. Læs i morgen i Kunst & Kultur, hvordan det møde spændte af.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen