Skipper Skræk indtager London

<p>En af verdens største kunstnere Jeff Koons indtager for første gang England med sin helt egen soloudstilling.Skipper Skræk fører an.</p>

Artiklens øverste billede

Den 54-årige multimillionær-kunstner Jeff Koons, der er kendt som kongen af kitsch, udstiller på sin første større soloudstilling i England en serie malerier af tegneseriehelten Skipper Skræk.

Ifølge Koons er den hårdtslående Skipper Skræk relevant i dag, da han blev født i 1929 under den store depression og er et symbol på handlekraft og selvtillid i svære tider. Og som Koons tilføjer ifølge BBC News:

”Måske er kunsten spinaten.”

Oppustelige badedyr

Udstillingen finder sted på Serpentine Gallery i London og har fernisering den 2. juli. Udover Skipper Skræk byder udstillingen på flere oppustelige strand- og badedyr.

”Vi er oppustelige i vores eget liv. Vi tager en dyb indånding som et symbol på optimisme, og vi ånder ud, hvilket er et symbol på døden. Vi er i en permanent tilstand af optimisme,” udtaler Koons til Reuters.

Og Koons kunst handler i den grad om en feel-good-følelse.

Følelsen af det perfekte

”Kunst er den motor, som forbinder os med menneskets historie, og det er netop, hvad mine værker handler om. Jeg ønsker, at beskueren kommer i kontakt med værkerne, og at beskueren føler, at alt for en stund er perfekt, helt perfekt,” forklarer Koons til Reuters.

Udstillingen byder desuden på en kæmpe hummer, der er en diskret hilsen til den surrealistiske kunstner Salvador Dali (1904-1989), som var kendt for sit hummerlignende overskæg og ofte brugte dyr i sine malerier.

Læs mere om udstillingen på Serpentine Gallerys hjemmeside:

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen