Som Elvis, således også Michael Jackson

De levede i forskellige generationer, og de gjorde tingene forskelligt, men der var mange paralleller i den måde, som karrieren og tilværelsen formede sig i de sidste år af Elvis Presleys og Michael Jacksons liv.

Det mener musikeksperten Jørgen de Mylius, som hylder Jackson med en musikalsk nekrolog i weekendens udgave af radioprogrammet "Eldorado".

- Men deres og andres skæbner viser bare, hvor vanskeligt det er at kombinere en status som megastjerne med et såkaldt almindeligt liv, siger han.

Jørgen de Mylius vurderer, at når Michael Jackson de seneste år havde så mange personlige problemer, skyldtes det i høj grad de mennesker, som han omgav sig med.

- Også på det punkt ser vi en gentagelse af, hvad der skete med Elvis. De personer, der indgår i deres hof, vil aldrig være interesseret i, at disse stjerner får et normalt liv. Det ville nemlig betyde, at der ikke var brug for dem, og at de ville save den gren over, som de selv sidder på.

De Mylius understreger, at der også er al mulig grund til at være taknemmelig over, hvad Michael Jackson udrettede i sine glansår.

- Han var en virkelig innovator og ikke mindst en foregangsmand, når det gjaldt om at bruge video til at lancere sine sange. Når vi tænker tilbage på videoerne til "Billie Jean" og til "Bad", var det små mesterværker i selv, fortsætter han.

Efter de Mylius' mening vil disse sange leve til evig tid.

- De vil garanteret blive kopieret af mange, også i de kommende år, men ingen vil kunne overgå de versioner, som Michael Jackson selv lavede.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen