Glade Madonna-fans fyldte stationen op

To fyldte tog på ti minutter med Madonna-fans satte Horsens Station under pres. Stationen løber snart tør for Boardingpas.

Klokken 16.30 susede et propfyldt og forsinket IC-lyntoget fra København ind på stationen i Horsens. Togturen var dog gået fint, selvom det var proppet med 200-300 mere end normalt.

"Vi overhalede særtoget i Roskilde," sagde togkonduktøren på lyntoget, inden han fløjtede afgang, så skinnerne hurtigst muligt kunne blive fri til særtoget, der ankom små ti minutter senere. Også det var forsinket, men det kan ikke være anderledes på en dag som denne, fordi ifølge regionschef ved DSB, Jørgen Rasmussen, så er der mange Madonna-fans, der skal på ved hver station på Sjælland.

To fotografer - en pressefotograf og en amatørfotograf - tog opstilling ved skinnerne, da særtoget pludselig kunne høres. De vil have et godt billede af det, når det bumlede ind.

"Nu passer I på, at I ikke kommer for tæt på, formanede en DSB-medarbejder.

Feststemte piger

Lyntoget og især særtoget skabte pres på den lille stations ene trappe som kunne lede folk væk fra spor 2. Lynhurtigt blev tunnelen nedenunder en flaskehals.

"Men folk tog det godt. Jeg tror, at de opfører sig fint i aften. Det ser ud til at være et pænt publikum," mente 65-årige Ole Bjørn, der som togentusiast var mødt op for at se, hvordan Horsens Station klarede presset fra dagens særtog, der hele dagen og aften vil bumle ind og ud af stationen.

Og til det pæne publikum hører de fire kvinder, Julie og Louise Rosendal og Anja og Majken Skovbjerg, der feststemte og ikke helt ædru kom ind med særtoget.

Alle unge kvinder i begyndelsen 30'erne. Det var storesøstrene Louise og Anja, der havde inviteret deres respektive lillesøstre. De kommer alle fra Amager.

"Vores tur til Prag for fire år siden gik i vasken. Derfor blev det Madonna i stedet for," siger pigerne, der slap for den propfyldte monkeyclass, fordi de havde sikret sig billet til 1. klasse. Så de kunne slukke tørsten i deres til turen medbragte rødvin i lidt finere omgivelser end de fleste.

Løber tør for boardingkort

DSB-salgschef på Horsens Station, John Slot Jensen, siger, at det gik nogenlunde smertefrit at få de mange mennesker igennem stationen, og her klokken 18.30 er det ved at stilne af, selvom der stadig er mange mennesker på stationen.

Til gengæld er stationen ved at købe tør for de såkaldte boardingkort, der giver adgang til særtog hjem senere i aften eller i nat. Når de er udleveret alle sammen, så er der ikke flere pladser i togene, fastslår John Slot Hansen. Det betyder, at man må vente med at tage et tog til i morgen tidlig, hvis man ikke har sikret sig et boardingkort.

Antallet af bordringkort er afstemt med de pladser, DSB har, så der kan ikke blive tale om at udstede flere boardingkort.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.