Rutineret vinder af Starfighters

Fjerde ombæring af Starfighters blev vundet af Surfact, der i den sammenhæng blev oplevet som det hidtil mest grydeklare band.


Bøgescenen:
SURFACT
Torsdag eftermiddag
STARFIGHTERS 2006

At søsætte et koncept, der - hvad enten man vil det eller ej - går ud på at konkurrere i musik, det er altid problematisk. Umuligt...

Alene af den grund at oplevelsen af kunst er individuel. Noget subjektivt. Musik er andet end teknik. Den appellerer også - når den er bedst og relevant - til følelser.

Når der - som også i tilfældet Starfighters - blandes flere smagsdommere ind i det, ender det som oftest i kompromisser, der nok tilfredsstiller smagsdommerne, men langt fra publikum.
Onsdag aften var det fjerde gang at Starfigthers, der arrangeres af blandt andre DR P3 og Danmarks vel nok førende musikmagasin Gaffa, løb af stablen på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

Og uden at forklejne hverken Stomped, Hookah eller Sidste Ambulance, der vandt de foregående år, så må det konstateres, at dette års vinder - Surfact - er det til dato mest grydeklare og dermed selvsikre band, der kan bryste sig med den ære og de muligheder, der ligger i at have vundet Starfighters.

Bandet fik blandt andet æren af at tyvstarte den 27. udgave af festivalen fra Bøgescenen. Jeg vil under ingen omstændigheder vide, om det musikhungrende publikum så småt var ved at samle sig til ære for Danser Med Drenge, men faktum var, at der næppe har været så mange på plads til tidligere Starfighters-vinderen end tilfældet var da Surfact kastede sig ud i et kort, smukt og homogent sæt, der nok blev oplevet som forankret i den tunge rock, men som let og elegant styrede uden om de værste klichéer. Masser af lys i masser af sprækker. Gode og forstandige idéer, der skabte en fremadrettet rock-koncert med dyb respekt for gamle dyder. At så Jesper Storgaard dels er begavet med en stor stemme og dels en gryende karisma, gjorde ikke oplevelsen mindre. God kontant og medrivende rock nogle alen over gennemsnittet.

Surfact virkede desuden tændte og helt uden den benovethed (læs: usikkerhed), der prægede tidligere års vindere. Dette skal givet søges i, at bandet rent faktisk allerede har gode tråde til den amerikanske rockscene samt - ikke mindst - allerede nu som band kan se tilbage på over 100 koncerter i Danmark og i udlandet.

Men no matter what:

Surfact er et band, som fortjener at blive hørt.

Af rigtig mange.

uffe.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.