Naturlig autoritet

Rundetårn, København: DEBUTKONCERTGuitar: Frederik Munk LarsenKoncerten gentaget i Musikhuset Aarhus

Oven på en eftermiddag i selskab med den internationalt rutinerede baryton Morten Frank Larsen, der sang et hundesvært liederprogram, som var det den rene leg, var det en overraskelse for Deres anmelder allerede samme aften endnu engang at blive konfronteret med et herligt eksempel på helt naturlig musikalsk autoritet. Og det oven i købet hos en debutant, guitaristen Frederik Munk Larsen - som Morten Frank Larsen - fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Allerede få takter inde i indledningsværket, Bachs "Præludium, Fuga og Allegro", følte man sig fuldkommen tryg og hengav sig til det, det egentlig handler om, også ved en debutkoncert, nemlig musikken. Munk Larsen musicerer, så man ikke skænker det en tanke, om det, han spiller, er let eller svært. Han har intet, han skal vise. Og slet intet han skal vise sig med. Selv ikke Miguel Llobet's "ScherzoVals", der ellers mere eller mindre er født til det, blev til et opvisningsnummer.

Også for en Munk Larsen sætter naturen grænser. Han stillede op med en uropførelse af den unge Århus-komponist Simon Steen-Andersen, betitlet "In-side-out-side-in..." og syntes at have fin dækning for både aggressiviteten og de stille passager i dette stærkt kontrastfyldte opus.

Musikalske mirakler

Et blik i noderne afslørede dog, at komponisten forestiller sig, at kontrasterne til tider skal kunne findes fra node til node i også ganske hurtige fraser.

Det mirakel kan nok ingen guitarist i denne verden udrette - det vil Simon Steen-Andersen sikkert med tiden hitte ud af. Men musikalske mirakler var der ved denne debutkoncert så mange andre af, at man rolig tør byde Frederik Munk Larsen velkommen direkte ind i eliten af danske guitarister.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen