Morten Grunwald ny filmkonsulent

Bestyrelsen for Det Danske Filminstitut (DFI) har ansat skuespilleren og teatermanden Morten Grunwald som ny konsulent inden for spillefilm.

Udnævnelsen sker efter indstilling fra Spillefilmrådet, og Grunwald er ansat for to år med mulighed for forlængelse. Instituttets anden spillefilmkonsulent, Vinca Wiedemann, der tiltrådte i efteråret 1999, er netop blevet forlænget.

Den 66-årige Morten Grunwald var medlem af DFI's bestyrelse 1986-88. De seneste mange år har han især været aktiv på teaterfronten, bl.a. som direktør for Betty Nansen Teatret og for Østre Gasværk Teater.

Grunwald afløser Gert Duve Skovlund, hvis ansættelse formelt udløber den 1. december. Reelt har han stoppet sit arbejde, fordi han ligesom børnefilmkonsulenten Thomas Danielsson er blevet suspenderet som følge af dønningerne omkring filmen "Jolly Roger."

Bestyrelsen behandlede mandag en indstilling fra instituttets direktør, Henning Camre, om at afskedige de to konsulenter. Ifølge bestyrelsens formand, Søren Kjær, vil konsulenterne blive underrettet om sagens udfald på et møde onsdag. Indtil da ønsker ingen af dem at kommentere sagen.

Instruktøren Lasse Spang Olsens sørøverfilm "Jolly Roger" blev på de to konsulenters anbefaling støttet med 7,5 mio. kr.

I et indlæg i avisen Information undsagde Duve Skovlund og Danielsson filmen, som fik dårlige anmeldelser i dagspressen. Dette indlæg fik Henning Camre til at suspendere dem med henvisning til, at instituttets konsulenter har forpligtet sig til at være loyale over for de film, der har fået støtte i systemet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen