- For abonnenter
Norge, Skotland, Island, Polen og USA danner dystre kulisser til krimier, der vil og kan mere end bare at underholde
En af de ting, der præger disse års krimier, er nedbrydningen af nationale skel. Tendensen overalt går i retning af at bruge genreformatet til at præsentere opklaringen af en forbrydelse, samtidig med at der udforskes adskillige personlige problemer hos dem, der påvirkes af den. Krimien har med tiden rykket radikalt på grænserne for, hvad der kan præsenteres. Men moderne krimi er også grænseoverskridende, når det kommer til traditionelle nationale kendetegn. Få gratis lytteprøver i anmeldelsen.
En norsk sikh-politimand rydder op i Edinburgh
KRIMI
KVINDEN I FLODEN
SVEN PETTER NÆSS
Oversat af Ilse M. Haugaard
344 sider, 299 kr.
Modtryk
Harinder Singh er en sekulariseret sikh på mellemlederniveau i norske Kripos. Han er kendt for sin stædige efterforskningsrytme, sin tro på regulært politiarbejde og så for sin foragt for etatens karriere-klatrere.
Han har fået omsorgsorlov for at rejse til Edinburgh, hvor hans niece, Amandeep, ligger i koma.
Hun har været udsat for en bortførelse, som åbenbart er kørt af sporet. Hun blev opdaget drivende næsten livløs i floden Water of Leith. Nu venter det lokale politi på at kunne afhøre hende om de nærmere omstændigheder.
Harinder har fået udtrykkelig besked hjemmefra på, at han ikke selv skal begynde på nogen parallel efterforskning. Men Harinder kan ikke lade være. Hans professionelle nysgerrighed og familiefølelse er for stærk. Han har også følt et specielt bånd til Amandeep, der har slået sig i tøjret ved ikke at følge sine noget ortodokse sikh-forældres