<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Brillante erindringer: Halshuggede forfatterens far en kinesisk soldat?

I kloge og poetiske eftertanker funderer den berømte japanske forfatter over sit liv som søn af en soldat og haikudigter. Er vi alle blot regndråber over en mark?

En af de mest populære danske forfattere, men ikke en særlig oplysende biografi

Martha Christensen sagde, at alt, hvad hun havde at sige, stod i hendes bøger. Det havde hun ret i.

Velfortalt afskyelighed: Mider og spoleorme er den røde tråd

Det kribler og krabler kvalmt og sirligt i Harald Voetmanns stærke og egensindige novellesamling. Få gratis lytteprøve i anmeldelsen.

En moderne roman om kvinders styrke og lesbisk kærlighed

Med udgangspunkt i den historiske digter Marie de France har Lauren Groff skrevet en moderne roman om kvinders styrke og lesbisk kærlighed.

Efter et årti, hvor Ditte Giese kun havde »knaldet med mit barns far«, ville hun gerne videre

Anmeldelse: Bogen er åbenlyst målrettet kvinder, som pludselig skal finde et nyt liv efter en skilsmisse, som de måske/måske ikke selv har valgt. Men andre kan med fordel også læse med.

Bog: I endnu et erindringsværk behandler Henning Jensen forholdet til sin brutale mor

Anmeldelse: Skuespilleren Henning Jensen skriver med forståelse og afmagt om forholdet til sin mor i en ny erindringsbog.

Fra jazzmusiker til forfatter: Koppel har skrevet en medrivende skæbnefortælling på over 500 sider

Anmeldelse: Benjamin Koppels jødiske slægtssaga er en vellykket ny version af ”Indenfor murene”.

Abdulrazak Gurnah pynter ikke på historiens gru: Imperialismen set med de koloniseredes briller. Det er ikke noget kønt syn

Anmeldelse: Romanen ”Efterliv” pynter ikke på historiens gru, og netop derfor kan den gøre læseren klogere også på vores samtid, fordi vi arver fortiden, hvad enten vi vil det eller ej.

Boganmeldelse: Norsk politisk spændingsroman konstruerer optrappet Rusland-Nato-konflikt, og dansk medico-thriller sætter medicintestning under kritisk-konstruktivt lup

Norske Grethe Bøe og danske Sissel-Jo Gazan henter deres effektive spændingshistorier i henholdsvis storpolitikken og forskningsverdenen.

Indblik

En lystigt genkaldende erindringsbog om en udsat familie

Anmeldelse: Maria er ubegribeligt smuk. Da hendes mand i 1914 drager i krig, bliver hun et sagesløst offer for hårdnakket sladder om utroskab.

Anmeldelse: Mørk og intellektuel roman om to menneskers bundløse ensomhed

Pointen i Merethe Lindstrøms roman fra 1996 er forstemmende, men skildringen af to mennesker, der lever tæt på hinanden, men alligevel er adskilt af en uoverstigelig kløft, er uhyggeligt præcis.

To bud på en ny genreudvikling? Islandsk og italiensk krimi mobiliserer det grå guld

Islandske Arnaldur Indridason og italienske Ilaria Tuti lægger nøglen til nutidens kriminal-gåder i den fjerne fortid. Få gratis lytteprøve i anmeldelsen.

På Obamas favoritliste – nu har han skrevet en roman om fædre og sønner, etnicitet og LGBTQ

”Memorial” er en bemærkelsesværdig roman om dagsaktuelle amerikanske samfundsproblemer og de mere grundlæggende, eksistentielle menneskelige vilkår.

Stjerneforfatter er klar med ny intens spændingsroman: Og den er særdeles foruroligende aktuel

Der er en foruroligende forståelse af forholdet mellem Rusland og dansk nationalkonservativ politik i Kim Leines imponerende politiske spændingsroman, ”Karolines kærlighed” – den første i en bebudet trilogi.

Mest Læste