- For abonnenter
Da amerikanerne skulle lære at lave mad på fransk
Anmeldelse: Daniel Goldfarbs tv-serie om køkkenfænomenet Julia Child er glimrende som både personportræt og tidsbillede.
BIOGRAFISK DRAMA
JULIA
USA, 2022
Instruktion: Daniel Goldfarb
Kan streames på HBO Max
8 afsnit a ca. 45 minutters varighed
Det siger sig selv, at hvert af de otte afsnit i Daniel Goldfarbs HBO Max-serie ”Julia” er navngivet efter en ret i det franske køkken. Serien indledes således med ”Omelette”, inden vi bevæger os videre til ”Coq Au Vin” og ”Boeuf Bourgignon”, inden det hele afsluttes med ”Chocolate Souffle”.
For maden – både som kulturelt mødested og som helt konkrete retter – er omdrejnings- og udgangspunkt for historien om Julia Child (1912-2004), der var kvinden, der først fik amerikanerne i gang med det franske cuisine, og som senere brugte sine evner som madformidler i sit tv-køkkenprogram ”The French Chef”, der blev vist fra premieren i 1963 og frem til 1973.