• For abonnenter

Da amerikanerne skulle lære at lave mad på fransk

Anmeldelse: Daniel Goldfarbs tv-serie om køkkenfænomenet Julia Child er glimrende som både personportræt og tidsbillede.

Artiklens øverste billede
Det går ikke stille for sig, når kogebogsforfatteren og tv-kokken Julia Child (Sarah Lancashire) indtager køkkenet i tv-serien “Julia”, der fortæller loyalt om begyndelsen på Childs popularitet og indflydelse. Foto: HBO Max

BIOGRAFISK DRAMA

JULIA

USA, 2022

Instruktion: Daniel Goldfarb

Kan streames på HBO Max

8 afsnit a ca. 45 minutters varighed


Det siger sig selv, at hvert af de otte afsnit i Daniel Goldfarbs HBO Max-serie ”Julia” er navngivet efter en ret i det franske køkken. Serien indledes således med ”Omelette”, inden vi bevæger os videre til ”Coq Au Vin” og ”Boeuf Bourgignon”, inden det hele afsluttes med ”Chocolate Souffle”.

For maden – både som kulturelt mødested og som helt konkrete retter – er omdrejnings- og udgangspunkt for historien om Julia Child (1912-2004), der var kvinden, der først fik amerikanerne i gang med det franske cuisine, og som senere brugte sine evner som madformidler i sit tv-køkkenprogram ”The French Chef”, der blev vist fra premieren i 1963 og frem til 1973.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.