<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kunst: Glasmuseet viser kort og godt mesterens mesterværker

Italienske Lino Tagliapietras glasværker er på samme tid formmæssigt overbevisende og i detaljen sjældent enestående i kraft af mesterens mageløse tekniske formåen.

Legen med leret: Carl-Henning Pedersens udtryk er helt klart keramikegnet

En gigantisk og enestående keramisk udsmykning af Carl-Henning Pedersen har kunnet ses i Herning i mere end fem årtier, og nu forbindes den med nogle af kunstnerens øvrige keramiske værker.

Kunstanmeldelse: Farvekraft, så det batter, kosmiske visioner og rå, rendyrket dynamik

J.F. Willumsen, Olivia Holm-Møller og Asger Jorn – Gl. Strand præsenterer for første gang tre store enere på samme udstilling.

Insekterne kommer: Astrid Myntekærs insektudstilling rammer både hjerte og hjerne på fornem vis

Insekterne bliver og færre over hele kloden. Astrid Myntekærs smukke skulpturer på Gl. Strand er en kunstnerisk opfordring til os om at blive bedre til at passe på dem

Smerte og uro i tæt ophængning: En mørkere side af en farveglad maler

Tal R-udstillingen demonstrerer direkte og meget ærligt den følelse af desperation og sorg, der har ramt mange skabende kunstner under covid-19-pandemien.

Regnen kan bare komme an: Endnu en fantastisk kunstudstilling i det midtjyske

De nederlandske og italienske renæssance- og barokværker, der nu vises på Skovgaard Museet i Viborg, er aldeles pragtfulde og rummer i de fleste tilfælde en stærk autenticitet og realisme.

Ny udstilling på Nationalmuseet: Skeletter, voksmannequiner og guldskatte viser vikingerne, som vi ikke har set dem før

Med Jeanette Varberg i spidsen kommer vi helt ind under huden på vikingerne – vores forfædre og blodbeslægtede. Her er sværd og pragtgenstande for alle pengene og dertil en film, som er mindst lige så god som en Netflix-serie.

5 stjerner: Velkommen til Anders Bonnesens ustyrlige skilteskov

Med lune og underfundighed leger Anders Bonnesen med dagligdagens signalgivere i form af skilte og ord. Det skal opleves.

Stjerneregn til Louisiana-udstilling: »Det er verdensklasse. Intet mindre«

Louisianas udstilling med den svenske kunstner Mamma Andersson er rendyrket verdensklasse.

Anmeldelse: Smålig censur skæmmer kunstbiennale

En lort på dåse kan man leve med i uldjydernes hovedstad, men når det kommer til den utilslørede krop, trækker man pornografi-kortet. Det er patetisk og hysterisk, mener Jyllands-Postens anmelder.

Indblik
  • "Lady Death": Nazisternes mareridt
    For 80 år siden indskrev russeren Lyudmila Pavlichenko sig i historien som den kvindelige snigskytte, der har dræbt flest fjender, men der er dem, som hævder, at det hele var et propagandastunt.
  • En berømt myte er blevet til virkelighed – næsten da ...
    Kong Christian II og hans dramatiske liv er i den grad omgærdet af myter, og mange af dem hænger stadig fast. Det bunder i høj grad i eftertidens mange detaljerede skildringer af kongen i billedkunst, litteratur og drama, hvilket er temaet i en ny stor udstilling på Sønderborg Slot.

Ord og kunst smelter sammen i ny udstilling: Det er krævende, men på den gode måde

Når billedkunst bliver stærkt litterær og episk i en fortættet form, kræver den noget af sit publikum, og det behøver ikke at være så dårligt – overhovedet!

Kunst: Glyptoteket er klar med imponerende flot maleriudstilling

Michael Armitage er en af tidens mest efterspurgte malere. Hans billeder er fulde af vold og politisk forfølgelse, men er også exceptionelt smukke og gådefulde.

Kunstanmeldelse: To eksperimenter under samme tag. Det kunne have været godt, men er ikke helt vellykket

Maleriske eksperimenter og tilsvarende skulpturelle installationer lever kun i begrænset omfang op til, hvad man kan forvente af en af to anerkendte samtidskunstnere.

Kunstudstilling: Finn Have krydser fjerne grænser i nyt projekt

Modifikationer, der blander kulturer, er blot et enkelt islæt i udstillingen "Crossover" på Odder Museum. Udstillingens målsætning stikker dybere.

Topkarakter til udstilling: Sygdommens ansigt skildres betagende i skyggen af en pandemi

I 1800-tallet var smitte og udbrud af epidemier blandt især børn langt mere kompliceret end i dag, og dette fremstilles stærkt og følelsesfuldt på en udstilling i Skagen.

Mest Læste