*

Kultur

Modefænomen kommer til Danmark

Gigi Hadid er en af verdens største supermodeller - snart lander hun i København med ny tøjkollektion

Hvis navnet ”Gigi Hadid” ikke siger dig noget, er det sandsynligvis fordi, du ikke går så meget op i mode. Fred være med det.

Under alle omstændigheder er de fleste unge bekendte med navnet på den unge kvinde fra USA, der er en af verdens største supermodeller, og som i en alder af 22 år har været på forsiden af 22 udgaver af modemagasinet Vogue (rekorden er 26).

Gigi Hadid har 38,5 mio. følgere på Instagram, 6,4 mio. på Twitter og 4 mio. likes på Facebook. Hun er desuden kæreste med sangeren Zayn Malik, tidl. medlem af boybandet ”One Direction”.

Lørdag den 23. september kommer hun til Danmark, hvor hun i i storcentret Magasin i København skal promovere sin nye tøjkollektion, ”TommyXGigi”, lavet i samarbejde med modedesigneren Tommy Hilfiger.

Pressefolkene bag Tommy Hilfiger-arrangementet i København har da også informeret Jyllands-Posten om, at medier skal komme tidligt, hvis de vil dække begivenheden, fordi antallet af danske Gigi Hadid-fans forventes at være stort i Magasin på dagen.

(Se catwalk-præsentation af kollektionen nedenfor, Gigi Hadid er en af modellerne)

Umiddelbart er det måske ikke en kulturhistorie, at en supermodel kommer til byen, men Gigi Hadid er angiveligt noget særligt.

Skribenten Emily Yahr fra avisen Washington Post skrev i 2015, at »Gigi Hadid er anfører for en ny klasse af supermodeller, der i ubemærkethed har opnået mainstream-berømmelse.«

Det beskrives desuden i artiklen, at hun ved effektiv brug af sociale medier har formået at tage sin berømmelse til et nyt niveau, bl.a. ved at skrive åbne breve til sine følgere, der angriber såkaldt "body shaming".

(Se Gigi Hadid i japansk Vogue-reklame nedenfor)

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her