*

Kultur

Godmorgen fra Skanderborg: »Er I der?«

Forfesten på Kærligheden og årets Live Camp er slut. I dag indledes fem dages festival i Skanderborg.

Kærligheden blev indtaget søndag kl. 12.00. Kl. 15 i dag sparker gæsterne porten ind til den 38. udgave af Danmarks Smukkeste Festival. Foto: Casper Dalhoff

Så er det ved at være alvor i Skanderborg.

Efter tre dages forfest, spas og musikkonkurrence på Kærligheden kan vinderen af Live Camp, Ericka Jane, kl. 16.00 i dag stille sig op på Bøgescenen og vræle: 

»Skanderborg – er I der?«

Og ja, publikum skal nok være der.

Kl. 15 i dag sparker gæsterne porten ind til den 38. udgave af Danmarks Smukkeste Festival. Der er dækket op til den helt store havefest med kulørte lamper, 200 sjove barer og installationer og musik for 41 mio. kr.

Fakta: Smukfest bruger 41 millioner kroner på musikprogram

På grund de foregående dages regn har opstillere og medhjælpere arbejdet på højtryk for at blive færdige, og der vil blive finpudset helt frem til åbningen i eftermiddag, oplyser festivalen. ”Pas på – nymalet”-skiltene skal tages ganske bogstaveligt.

Ifølge Smukfest-formand Claus Visbye var der i budgettet afsat 1,2 mio. kr. til vejrafhængige udgifter som udlægning af ekstra køreplader, stabilgrus, sand og flis, men som følge af de store mængder nedbør de seneste uger er pengene på nedbørskontoen allerede skyllet væk.

»Til gengæld har vi fået stresstestet skoven, og vi regner ikke med at skulle bruge så meget mere. Vi får jo også stor hjælp af skoven. Et stort bøgetræ kan suge op mod 400 liter vand i timen,« fortæller han.

Sydøstjyllands Politi kan melde om en stille og rolig afvikling af de første dage uden de store sager. Natten til tirsdag forsøgte tre ukendte gerningsmænd selv at forsyne sig med spiritus og cigaretter fra et udsalgstelt hos Lidl, men de blev opdaget og stak af uden at få tyvekosterne med sig.

Ifølge dmi.dk skulle der blive god mulighed i dag for at få tørret tøjet fra den våde nat. Vejrtjenesten lover først skyet vejr i formiddag og senere opklaring fra sydvest med lidt blandet solskin og op til 19 grader. Vi, der er i Skanderborg, har dog allerede mærket de første varme stråler.

Dansk musik skal sætte gang i bøgeskoven til Smukfest

Musikken spiller først kl. 16, så den første time kan passende bruges på at kigge sig lidt omkring i festivalområdet, mens det tager sig allerbedst ud med duft af frisk træflis.

Dagens alternative tip: Besøg den nye snakkescene Udsigten ved Restaurant Capri, som tilbyder lidt vitaminer til hovedet. Her tager læge og forfatter Imran Rashid kl. 17 et af tidens store spørgsmål under behandling - vores afhængighed af mobiltelefoner, og hvad de gør ved os. Han er også forfatter til bogen ”Sluk”, så mon ikke konklusionen er givet på forhånd.

Bagefter kan turen gå ned til Søbadet, hvor det er muligt at gå offline, aflevere mobilen og for en stund blot koncentrere sig om at være til stede med de mennesker, som også har valgt en analog tænkepause.

Onsdagens musikprogram indeholder en række danske kunstnere som L.O.C., Rasmus Seebach, Turboweekend, Queen Machine, Danser med Drenge og Magtens Korridorer, der slutter aftenen af på Stjernescenen.

Et af årets topnavne, Jamiroquai,  spiller kl. 21.30 og ventes at fylde bøgeskoven med sin iørefaldende funkmusik. Publikum kan passende blive stående efter koncerten, for på tvillingescenen går et andet navn fra toppen af festivalplakaten, den britiske dj Mark Ronson, på kl. 23.30.

Skulle du have fået lyst til at deltage i festen, er det ikke for sent. Her til morgen er der stadig onsdags- og søndagsbilletter til salg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Grønland går en meget usikker tid i møde

Jens-Pavia Brandt, selvstændig turistguide og jæger ,Kangerlussuaq Grønland
I Grønland er store lufthavnsprojekter blevet vedtaget helt uden analyser.
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her