*

Kultur

Regn, mudder og fest: Northsides gode humør er ikke regnet væk endnu

Knap 10 mm. regn på en time har resulteret i mudder og mindre søer på Northside.

Massive mængder vand har resulteret i en våd, men god fest. Foto: Per Lange

På en dag, hvor vejrguderne har valgt at teste gæsterne på Northside med regnbyge efter regnbyge, formår de regnslagsklædte gæster stadig at holde festen gående.

Publikum er mødt talstærkt op til hver koncert, hvor der er blevet danset og sunget på trods af de silende stråler, som har opløst gangarealerne til det rene pløre. Jyllands-Posten gik en hurtig runde blandt festivalens gæster, og her var stemningen god.

»Vejret er egentlig okay. Det er klart, at det ikke er fantastisk, og jeg ville hellere have været det foruden, men koncerterne er stadig virkelig gode, så det har ikke ødelagt min festival,« fortæller 24-årige Ronny Chadren, der har taget hele turen fra Indien til Northside for at opleve blandt andet Run the Jewels og Frank Ocean.

Massive mængder regn har givet store vandpytter på festivalpladsen. Foto: Per Lange

»Vejret er ærgerligt, og det kan godt være, at jeg må hjem og skifte tøj, men ellers er der ingenting at klage over,« siger Alex Bach, der er 24 år og fra Holstebro. Han havde hverken iført sig regntøj eller gummistøvler. Et valg som han »bestemt fortryder,« siger han

»Det er helt fint. Regnen gør mig ikke noget, og jeg har det faktisk godt nok med det,« siger Ruben Mogensen, 34 år, fra København.

»Arrangementet fungerer skide godt. Jeg hører næsten ingen brok, selvom der er kommet meget regn, men jeg er spændt på at se, hvordan de løser udfordringen med de store vandpytter,« siger Kian Olsen, 34 år, fra Aarhus.

Ifølge DMI's vagthavende meteorolog Lars Henriksen skulle den værste regn nu have passeret Northside og den aarhusianske ådal i Åbyhøj.

»Der vil hen på aftenen være perioder uden regn, men der vil stadig kunne komme byger efterfølgende, og sådan vil det være indtil midnat,« siger Lars Henriksen.

Massive mængder vand har resulteret i en våd, men god fest. Foto: Per Lange

Northsides talsmand, John Fogde, har oplevet regnvejret og de våde gæster på nærmeste hånd. Han er dog fortrøstningsfuld trods den store mængde regn.

»Det har været vådt, og der har været meget af det. De folk jeg møder er glade, og de er velforberedte i forhold til vejret. Jeg ser en masse gummistøvler og regntøj. På den måde har det været godt, at vi har vidst, at regnen kom i nogle dage,« siger John Fogde, der oplyser, at tilstandene endnu ikke kræver en ekstra ordinær indsats fra arrangørerne. 

Massive mængder vand har resulteret i en våd, men god fest. Foto: Per Lange

»Ledelsen har endnu ikke besluttet at gøre noget ekstra ved vandet. Der vil blive suget, og der vil blive lagt grus ud, som vi plejer,« siger John Fogde.

Det forventes, at 40.000 mennesker vil besøge Northside hver dag i løbet af weekenden, hvor den amerikanske pop- og soulstjerne Frank Ocean og den britiske rockgruppe Radiohead er blandt hovednavnene.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her