Kultur

Rockstjerne: Køb venligst ikke mine plader

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for pladesamlernes juleaften, Record Store Day.

Jason Pierce har i over en snes år stået i spidsen for det britiske band Spiritualized, der har udgivet flere kritikerroste album.

Lørdag er det juleaften for musikelskere med hang til vinylplader.

Lørdag er det atter Record Store Day, hvor kvalificerede pladebutikker over hele verden sælger vinylplader i yderst begrænsede oplag. Mange af udgivelserne kan typisk kun erhverves den ene dag.

Pladekøbere står typisk i kø i timevis, før butikkerne åbner, men ikke alle glæder sig lige meget.

Den britiske rockstjerne Jason Pierce, manden bag støjrockorkestret Spiritualized, udgav tidligere plader under navnet Spacemen 3, som man kan erhverve tre plader med til Record Store Day. Dog ikke med Jason Pierces gode vilje.

På Facebook skriver Jason Pierce:

"Vi vil bede fans om ikke at købe Spacemen 3-pladerne eller noget merchandise, som bliver solgt på Record Store Day eller andre af de Spacemen 3-udgivelser og merchandise, der bliver udgivet af Gerald Palmer på Space Age Recordings."

"Vi ligger i øjeblikket i juridiske uoverensstemmelser med Gerald Palmer på grund af rettighederne til vores musik."  

På Twitter undrer pladeselskabsindehaveren Simon Raymonde sig samtidig over, at der på Records Store Day udkommer to vinylplader med hans gamle band, Cocteau Twins, uden at han har hørt noget om det.

"Men send mig venligst eksemplarer af pladerne," skriver han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Regeringen har gode flytteplaner, men...

Skal der rettes en saglig kritik mod regeringens planer, er det, at de er for uambitiøse.
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Trådløs højttaler: Det skal du overveje
Nu til dags kan du vælge mellem en trådløs højttaler med wi-fi- eller bluetooth-forbindelse. Hvis du ikke kan få begge dele, er her tipsene til at vælge. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her