Kultur

Bøsser, lesbiske og transkønnede raser over diskrimination på YouTube

YouTube bliver beskyldt for at blokere for videoer, der omhandler homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede. Firmaet vil nu undersøge sagen.

Flere brugere har kritiseret Youtube for at diskriminere LGBT-personer. Her ses regnbueflaget, der ofte bliver brugt som et symbol for bl.a. homoseksuelle. Foto: Hussein Malla

YouTube er gået ind i en sag, der indtil videre har givet den verdensomspændende videoportal store problemer.

Flere brugere - heriblandt populære YouTube-stjerner - har nemlig kritiseret tjenesten for at diskriminere homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede, der samlet bliver betegnet som LGBT.

Miseren har rod i YouTubes filter "restricted mode", der blokerer udvalgte videoer for brugere under 18 år. Filteret har imidlertid ramt flere videoer, der enten har handlet om LGBT, eller hvor afsenderen har en tilknytning til miljøet.

Det er sket, selvom videoerne ifølge kritikere ikke dækker over indhold, der burde være forbudt for børn eller omhandler emner, der normalt får filteret til at slå ud.

Den begrænsede adgang rammer som udgangspunkt videoer, der bliver vurderet til at være upassende for børn på grund af blandt andet politisk eller seksuelt indhold, eller fordi indholdet kan opfordre til sundhedsskadelig adfærd.

Søndag udsendte YouTube så en meddelelse om, at man som udgangspunkt kun blokerer LGBT-relaterede videoer, der forbryder sig mod de generelle retningslinjer.

Samtidig slog virksomheden fast, at man er »utrolig stolt« over at repræsentere folk fra LGBT-miljøet.

Derfor vil YouTube nu undersøge, hvorvidt kritikerne har ret i, at flere videoer er blevet uretmæssigt blokeret.

Det har dog indtil videre ikke fået kritikken til at forstumme - snarere tværtimod. Jenna Marbles, der har over 17 millioner følgere på YouTube, var en af de mange brugere, der ikke fandt forklaringen hverken tilstrækkelig eller troværdig.

Andre undrer sig over, at deres videoer stadig bliver blokeret, selvom firmaet har meddelt, at man er gået ind i sagen.

Hurtigt har hashtagget "YouTubeIsOverParty" bredt sig på Twitter, og YouTube-stjernen Gigi Gorgeous er en af dem, der har forklaret, hvordan hendes videoer er blevet ramt af den begrænsede adgang. I videoerne forklarer hun om sin forvandling som transkønnet og omtaler ikke upassende eller stødende indhold, forklarer hun.

Hun frygter derfor, at børn, der overvejer at blive transkønnede, ikke kan få den nødvendige inspiration eller støtte i forhold til deres valg, når de bliver forhindret i at se videoer fra folk, der har erfaringer inden for området.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her