Kultur

Pakistan skærper kampen mod de sociale medier

De pakistanske myndigheder har bebudet en voldsom offensiv mod brugere, der gør sig skyldig i blasfemi. En forseelse, der i Pakistan kan udløse dødsstraf.

I tusindvis af pakistanske studerende var forleden på gaden for at kræve en hårdere kurs overfor blasfemi på de sociale medier. Foto: AP

Blasfemi er et af de mest følsomme og sprængfarlige emner i stærkt muslimske Pakistan, og nu bebuder den pakistanske regering en massiv offensiv mod de sociale medier og især de brugere, der gør sig skyldige i blasfemi.

I følge landets indenrigsministerium har blandt andre Facebook indvilget i at sende en delegation til landet, for at drøfte blasfemisk indhold på Facebook.

Det skriver blandt andre BBC.

Dog har Facebook ikke bekræftet, at selskabet sender en delegation til Pakistan.

I en udtalelse fra Facebook hedder det blandt andet, at det er væsentligt at beskytte brugernes rettigheder og privatliv.

I Pakistan kan blasfemi udløse dødsstraf, og kritikere af den aktuelle regeringsoffensiv mener, at den strenge blasfemilovgivning ofte bruges til at undertrykke minoriteter.

Landets indenrigsminister Chaudhry Nisar har i en erklæring udsendt i denne uge understreget, at regeringen vil tage "alle midler i brug" for at bekæmpe blasfemien.

Et tiltag, der tilsyneladende har meget stor opbakning i befolkningen. For få dage siden gik i tusindvis af studerende således på gaden for at demonstrere til fordel for en skærpet kurs mod blasfemi.

Den aktuelle regeringsoffensiv indebærer, at man vil alliere sig med FBI i USA i et forsøg på, at spore de brugere af sociale medier, der gør sig skyldig i blasfemi.

De pakistanske myndigheder slår også meget hårdt ned på pornografisk indhold på de sociale medier, og da Jyllands-Postens Muhammad-tegninger i 2010 igen blev delt på adskillige pakistanske Facebook-sider, valgte myndighederne i en periode helt at blokere Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her