Kultur

Fremtrædende journalist forlader Charlie Hebdo

Den marokkansk fødte journalist Zineb El Rhazoui har sagt op på magasinet Charlie Hebdo i protest, fordi magasinet efter hendes mening ikke længere tør kritisere islamisk ekstremisme.

Massakren på Charlie Hebdo i januar 2015 var enden på legen for magasinet. Det har mistet sin kant, mener marokkansk fødte journalist Zineb El Rhazou. Foto: AP

Den marokkansk fødte journalist Zineb El Rhazoui har sagt op på magasinet Charlie Hebdo i protest, fordi magasinet efter hendes mening ikke længere tør kritisere islamisk ekstremisme. »Charlie Hebdo har ikke længere kant,« mener hun.

I et interview med AFP i anledning af to-året for massakren på bladets medarbejdere udtaler hun, at »Charlie Hebdo døde den 7. januar 2015.«

 Det var den dag, to islamister stormede kontorerne i Paris’ 11. arrondissement og myrdede 12 mennesker, angiveligt for at »hævne profeten.« Magasinet havde tidligere været angrebet af samme grund.

Zineb El Rhazoui føler, at bladets redaktion nu har bøjet sig for presset og efterlever de krav, islamisterne har stillet.

»Frihed for enhver pris er det, jeg elskede ved Charlie Hebdo, hvor jeg har arbejdet trods megen modstand fra om verdenen,« siger hun og beklager, at tidsskriftet ikke længere vil bringe tegninger af profeten Muhammed, selv om hun forstår beslutningen.

»Jeg kan godt forstå, at Charlie har følt sig alene, men vi kan ikke tillade, at vore kolleger døde for ingenting; hvis det var op til mig, ville jeg fortsætte,« siger hun og tilføjer - med reference til mottoet Je Suis Charlie, at hun stadig er Charlie.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

30. september 2015 var det 10 år siden, at Jyllands-Posten publicerede 12 tegninger af muslimernes profet Muhammed. Hvor står debatten? Og hvordan kommer den videre?

Annonce
Redaktionen anbefaler

Kronik: Carsten Juste: »Nej, vi havde intet at undskylde«

Carsten Juste, ansvarshavende chefredaktør da tegningerne blev bragt

For første gang fortæller den tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Juste i dette essay om tiden, før, under og efter trykningen af Muhammed-tegningerne.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her