Annonce
Kultur

DR skrotter populær dramaserie

"Ditte & Louise" har 600.000 seere på tværs af DR's platforme, men samler ikke nationen godt nok.

Ditte Hansen og Louise Mieritz kommer ikke til at lave en tredje sæson af "Ditte & Louise" for DR. Foto: DR.

DR-serien ”Ditte & Louise”, hvori skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz udstiller sig selv og en række kendte kolleger i et fiktivt univers i stil med ”Klovn”, har opnået meget medieomtale og anerkendelse hos anmelderne, men serien slutter efter anden sæson.

I hvert fald i DR-regi.

Public service-giganten har nemlig besluttet ikke at forlænge serien.

Denne nedslående nyhed har ”Ditte & Louise” selv meddelt omverdenen via Instagram, men makkerparret bebuder også, at de ønsker at fortsætte arbejdet.

”Ditte & Louise” blev set af ca. 300.000 danskere ved første visning på DR1 fredag aften, ca. 100.000 så genudsendelsen på DR2, mens 150.000 fulgte de gakkede kvinder via streaming.

Det samlede seertal på 550.000 var bare ikke nok for DR1’s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup, men hun afviser, at DR har bremset ”Ditte og Louise” alene pga. seertallene:

»Serien har taget fat i nogle problematikker, som kan være svære at debattere, bl.a. diskussionen om plus 40-kvinders vilkår på arbejdsmarkedet og deres krav til sig selv. Men nu har vi sendt to sæsoner, og det er ikke en selvfølge, at gode serier skal fortsætte i det uendelige. Materialet er foldet godt ud over 16 afsnit, og nu vil vi gerne ud i nogle nye afkroge. Personligt har jeg været meget begejstret for serien, men det er også en kendsgerning, at den har delt vandene,« siger DR1's kanalchef.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.

Her landede både Hitler og Helle Virkner

Tempelhof-lufthavnen i Berlin rummer en stor del af Tysklands historie. En ny udstilling viser, hvordan et af verdens største bygningsværker dannede kulisse til nogle af nationens værste og bedste begivenheder.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her