Kultur

Rose: "I livet vælger man ikke altid selv sine kampe"

Forfatter og debattør Flemming Rose modtog onsdag en prestigefyldt pris for sin kamp for ytringsfriheden - og talte kort efter med Jyllands-Posten om denne kamp for retten til det frie ord.

"The Milton Friedman Prize for Advancing Liberty" er navnet på den flotte pris, Flemming Rose natten til torsdag dansk tid modtog i New York.

Flemming Rose fik pris og nyt job

Den tidligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten talte kort efter prisoverrækkelsen med Jørgen Ullerup, Jyllands-Postens korrespondent i USA, om hæderen, æren og hvad det betyder for ham at være kommet i et ganske fornemt selskab.

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: I dag er vi alle Peter Plys
Kinas censur af en Peter Plys-film vidner om et samfund, der i stadig stigende grad er under overvågning, og som frygter latteren og den frie tanke mere end alt andet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

30. september 2015 var det 10 år siden, at Jyllands-Posten publicerede 12 tegninger af muslimernes profet Muhammed. Hvor står debatten? Og hvordan kommer den videre?

Annonce
Redaktionen anbefaler

Kronik: Carsten Juste: »Nej, vi havde intet at undskylde«

Carsten Juste, ansvarshavende chefredaktør da tegningerne blev bragt

For første gang fortæller den tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Juste i dette essay om tiden, før, under og efter trykningen af Muhammed-tegningerne.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her