Annonce
Kultur

Vikingerne indtager deres egen borg så sværdstålet gnistrer

I en hel uge skrues tiden tilbage på Trelleborg.

Traditionen tro myldrer det fra på lørdag - den 11. juli - og en uges tid frem med vikinger ved Tude Å lidt vest for Slagelse.

Rammen er naturligvis Trelleborg, og anledningen er den traditionsrige vikingefestival, hvor man i løbet af ugen kan møde over 800 aktive vikinger.

Disse bemander omkring 60 boder, udkæmper blodige slag og andre sysler foran et publikum, som man på Trelleborg håber i år vil passere 10.000 besøgende.

Vikinger i omkring 60 boder er fra på lørdag klar til at tage imod et publikum, som Trelleborg håber i år vil overstige 10.000. Foto: Nationalmuseet

I boderne fremstilles og sælges vikingehåndværk, der tilbydes gæsterne diverse former for vikingemad og man kan også deltage i en historisk rundvisning i og omkring Trelleborg.

Der er rig mulighed for selv at tage del i et væld af aktiviteter, og den 16., 17. og 18. juli udkæmpes det sædvanlige store drabelige vikingeslag med deltagelse af over 200 tungt bevæbnede vikinger.

Se mere om årets vikingefestival her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her