Aarhus 2017 satser på filmen

Aarhus 2017 støtter projekt, hvor filmfolk, et animationsbureau og tre fremtidige kulturprojekter samarbejder om at skabe en fælles filmfortælling.

Artiklens øverste billede
Rebecca Matthews glæder sig over det regionale samarbejde.

Aarhus skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det kommer til at koste op imod 500 mio. kr., men Fonden Aarhus 2017 har hidtil været noget tilbageholdende med at løfte sløret for konkrete projekter.

Men nu afsløres de første fysiske resultater af et længerevarende partnerskab, der er iscenesat af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Det er kulturinstitutionerne Fængslet i Horsens, Arsenalet i Viborg og Den ny Maltfabrik i Ebeltoft, der igennem de seneste år har samarbejdet omkring udviklingen af fremtidens kreative platforme.

”Det er utroligt givende at arbejde på tværs i regionen, og jeg glæder mig til at se vores samarbejde tone frem på det store lærred,” fortæller chef for Fængslet, Claus Pettersson.

Også hos Aarhus 2017 er der begejstring for, at kulturfyrtårne finder sammen i nye partnerskaber:

”Formålet med Aarhus 2017 er blandt andet at booste kulturen i hele Region Midtjylland, og det er glædeligt, at vi kan bidrage med midler, som på en gang udvikler disse kulturelle fyrtårne, skaber tværregionalt samarbejde, og som kan hjælpe institutionerne til at få flere internationale samarbejdspartnere,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Aarhus 2017.

Det aktuelle filmprojekt er en vision om at skabe et medie til at kunne kommunikere internationalt. At kunne fortælle den gode historie på tværs af grænser i forhold til potentielle europæiske interessenter og mulige samarbejdspartnere, lyder det fra Maltfabrikken.

Fortællingen er historien om de tre kreative væksthuse i Aarhus 2017, men også en historie om tre markante stykker historisk arkitektur på vej mod forvandling:

Fængslet: Bygget i 1853 som Danmarks første egentlige Fængsel. Arkitekturen er inspireret af udenlandske forbilleder.

Arsenalet: Viborg kaserne: Garnisonsby fra 1865. Hovedbygningen er fra 1924 i røde mursten i neoklassicistisk stil.

Maltfabrikken: Bygget i 1861. Industri og kulturmiljø. Det mest markante bygning i Ebeltofts skyline.

De tre projekter limes sammen af deres fælles status som bevaringsværdige bygninger. Fængslet, Arsenalet og Den ny Maltfabrik er på hver deres måde en historie med overskriften "nyt liv i kulturhistoriske bygninger". De tager udgangspunkt i hver deres fysiske sted og har store tanker om fremtiden, mens de udnytter ressourcerne i ca. 150 års kulturarv.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen