Annonce
Kultur

Engelsk krimi-succes sluttes i København

Definitivt sidste afsnit af "Wallander" med Kenneth Branagh i titelrollen er i produktion.

Kenneth Branagh i rollen som Wallander. Nu tages der hul på optagelsen af de tre definitivt sidste afsnit. Og det allersidste optages i primært København. PR-foto

Et år efter etableringen kan Copenhagen Film Fund både se tilbage på og frem til en række initiativer, der har rettet filmisk fokus på hovedstaden.

Der er indspillet dele af både "Barnaby" og "The Team" i København, og nu venter optagelsen af det definitivt sidste afsnit af BBCs udgave af den populære "Wallander"-krimi og tredje sæson af "Broen".

Både "Wallander", der har den britiske karakter-skuespiller Kenneth Branagh i titelrollen og tredje sæson af "Broen", optages delvist i København i løbet af efteråret.

Tredje sæson af "Broen" bliver uden Kim Bodnia. Men Sofia Helin udfylder igen rollen som Saga Noren. PR-foto: Carolina Romare

Med sin støtte til "Broen III" har Copenhagen Film Fund sikret at en større del af produktionen end tidligere bliver dansk, og i den anledning siger direktøren for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, blandt andet:

"Vi er glade for at kunne medvirke til at videreføre en serie, som er så velfortalt og så universel, at den fungerer på alle markeder. De forrige sæsoner er solgt til ca. 150 lande, og både en amerikansk-mexicansk og en fransk-engelsk remake er allerede lavet, hvilket jo er helt enestående i dansk tv-historie."

Han tilføjer, at det betyder, at produktionen dermed omfatter et stærkere dansk islæt end tidligere, hvilket også betyder sikring af flere danske arbejdspladser.

"Broen III" har premiere i efteråret 2015, men det bliver uden Kim Bodnia, der havde rollen som den danske politimand.

Ingen Bodnia i Broen III

Copenhagen Film Fund

Copenhagen Film Fund blev etableret i juni 2013.

Bag fonden står Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Hvidovre, Brøndby, Albertslund, Ballerup, Furesø, Frederiksberg, Helsingør og Næstved Kommune samt en række private udstyrs- og facilitetshuse indenfor filmbranchen.

Fonden blev stiftet med det formål at skabe vækst blandt Fondens medlemskommuner ved at fastholde og tiltrække internationale film og tv-serie produktioner.

Fonden tegnes af direktør Thomas Gammeltoft, som er ansat for en tre-årig periode.

BBC mangler tre afsnit af "Wallander" og i den forbindelse optages der sammenlagt i en uge i Købehavn.

Tidligere afsnit er optaget i Skåne, men i denne sidste omgang af serien henlægges også optagelsen af seriens definitivt sidste afsnit "Den urolige mand" til København.

De to afsnit vil blive indspillet i Ystad og i København.

Sæsonens tredje afsnit indspilles i Sydafrika.

Indspilningerne i Ystad og København finder sted i oktober 2014 og i Sydafrika i januar 2015.

Copenhagen Film Fund har indtil dato næsten udelukkende investeret i tv-serier og det beror meget på et tilfælde og det faktum, at fonden blandt disse har fundet de mest egnede projekter.

Men, understreger fonden, man er i gang med forhandlinger omkring flere store spillefilmprojekter.

Hvilke ønsker man ikke at oplyse for indeværende.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her