Musiknørd på fuld tid

Musikken fylder meget i Thurston Moores liv. Under dette års Roskilde Festival spillede han to koncerter med sit band Sonic Youth og shoppede plader i København.

Sanger og guitarist i amerikanske Sonic Youth, Thurston Moore, har dårligt tid til at give interviews. Hans og bassist Kim Gordons datter har fødselsdag, og hele familien spiser lagkage og synger fødselsdagssange backstage.

Han når dog at veksle et par ord, inden han og resten af bandet går på scenen for at give sin anden koncert Other Sides Of Sonic Youth på dette års Roskilde Festival.

"I dag giver vi os selv frie tøjler til at eksperimentere," siger Thurston Moore, og kigger hen mod Odeon-scenen, som han skal træde ind på få minutter senere.

Sonic Youth har givet koncerter i 25 år, og nervøsiteten kan efterhånden ligge på et lille sted.

"Men jeg har stadig sommerfugle i maven."

Thurston Moore, der er musiknørd til fingerspidserne, har for længst nærstuderet årets program.

"Der er så mange bands, jeg gerne ville se, men jeg har dårligt tid."

Besøg i pladebutik

Imellem de to koncerter har Thurston Moore dog haft tid til at køre til København, hvor han har besøgt pladebutikken Soundstation på Gammel Kongevej.

"Jeg elsker den butik," siger han.

"Jeg har været der flere gange, og denne gang har jeg en hel kasse plader med hjem. Blandt andet en compilation med dansk alternativ rock. Der sker rigtig spændende ting på den danske musikscene i øjeblikket."

Sonic Youths har inspireret mange unge bands med sine støjende lydflader.

"Det er fantastisk," udbryder Thurston Moore.

"Tag nu canadiske The Dears, der lige har spillet i dag. De lyder ikke som os, men det er et godt band, og det er dejligt at høre, at de kan bruge vores musik til noget."

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen