Elskerinde holdt udsalg

79-årig tjener formue for nøgenbilleder af sig selv. Kunstneren hedder nemlig Pablo Picasso.

Paris

En hed sommer i St. Tropez for 54 år siden viste sig at blive særdeles indbringende for Pablo Picassos elskerinde. Forleden solgte den nu 79-årige Geneviève Laporte på auktion i Paris en snes tegninger og graveringer signeret Picasso for 1,54 mio. euro, ca. 11,5 mio. kr. Hovedværket "L'Odalisque" (haremskvinde) fra 1951, der viser Geneviève liggende nøgen på en sofa, blev solgt til Picasso-museet i Paris for 3,5 mio. kr.

Geneviève Laporte var en snes år gammel, da hun blev den berømte kunstners elskerinde i 1951 og rejste på sommerferie med ham ved den franske Riviera. Picasso var næsten 50 år ældre.

Skolebladsinterview

Allerede som gymnasieelev og aktiv i modstandsbevægelsen mødte Geneviève i 1944 Picasso, da hun interviewede ham til sit skoleblad. De blev venner og senere elskere. Det hemmelige forhold blev afsluttet et par år efter sommerferien i St. Tropez, da den unge kvinde afviste at flytte permanent sammen med maleren.

»Jeg har en mission, og det er at rehabilitere Picasso,« sagde den tidligere elskerinde ved auktionen og forklarede, at hun ville vise de bløde sider af kunstneren, der ofte blev beskyldt for at være mandschauvinistisk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen