Mandedominans i Radio Drama

Ni danske urpremierer og en H.C. Andersen-føljeton på 183 afsnit er blandt tilbuddene.

Radio Drama, der engang hed Radioteatret, fastholder også i foråret 2005 helt ubesværet sin førerposition som det teater, der byder på mest ny dansk dramatik.

Ikke færre end ni urpremierer bliver det til, hvor forfattere og dramatikere som Bent Vinn Nielsen, Peter Asmussen og Jens Blendstrup fortæller om livet i Danmark.

Sidstnævnte er årets husdramatiker i Radio Drama, så ud over hans nye stykke "Gær", der sendes i maj, bliver der mulighed for genhør med tre af hans tidligere forestillinger i løbet af foråret.

Andre forfatternavne med premierestykker er Sven Holm, Elo Sjøgren, Peter Rafn Dahm, Claes Johansen, Martin Reipuurt og Peter Hugge. Premiere på stykker af to udenlandske dramatikere er der også blevet plads til, begået af norske Jon Fosse og svenske Erland Josephson.

Derimod har ingen kvindelige dramatikere åbenbart kunnet kæmpe sig vej ind i Radio Drama denne gang, bortset fra en stribe genudsendelser i juni 2005 med stykker skrevet af Astrid Saalbach, Charlotte Weitse og Lenemarie Olsen.

Radio Drama åbner forårssæsonen onsdag 5. januar med Peter Rafn Dahms "Gaffelpigen", en bizar historie om et rehabiliteringscenter på Balkan. Siden følger en premiere hver anden onsdag frem til udgangen af maj. Altid på P2 onsdag aften kl. 20 med genudsendelse ugen efter. Der bliver desuden mulighed for genhør med tre Strindberg-forestillinger, "Spøgelsessonaten", "Frøken Julie" og Dødsdansen", der sendes i april, maj og juni.

H.C. Andersen-året markeres af Radio Drama med en føljeton på ikke færre end 183 afsnit baseret på 200-års fødselarens egne dagbøger, rejsebreve, romaner og erindringer. Her tager eventyrforfatteren, spillet af Jesper Langberg, lytterne med på rejse ud i verden. Radioføljetonen sendes alle hverdage kl. 11.50 på P2 fra 4. april frem til 19. december 2005.

henrik.lyding@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen