Jan Guillou vil skrive bog om terror

Den svenske forfatter og samfunds-debattør Jan Guillou sætter stadig spørgsmålstegn ved det hysteri, som han mener, at 11. september-angrebet har udløst.

Terror bliver omdrejningspunktet i den svenske forfatter og journalist Jan Guillous næste roman. Til december sætter han sig til tasterne og skriver en samtidsroman, der udkommer næste år.

»Det bliver det største terrorangreb nogensinde. Det kan jeg love,« siger forfatteren om sit projekt.

Han vil ikke afsløre, om der bliver gengangere af hovedpersonerne i hans forfatterskab, der går lige fra spændingsbøger om agent Hamilton til historiske romaner om korstog og hekseuddrivelse.

»Det vil være en fejl at beskrive en roman, der ikke er skrevet færdig,« mener Jan Guillou, der lige nu følger optagelserne til en fem timers tv-udgave af hans historiske reportage "Heksenes Forsvarere" om 1600-tallets hekseprocesser.

I dagene efter 11. september forargede han mange ved at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor terrorangrebet i USA var værre end konflikter andre steder i verden.

Efter rækken af terrorangreb med torsdagens bomber i London som det seneste, sætter den svenske forfatter og samfundsdebattør Jan Guillou stadig spørgsmålstegn ved det hysteri, som han mener, at 11. september-angrebet har udløst. Især mantraet, "vi er alle amerikanere", der har været gennemgående i terrordebatten, går ham på.

»Det var ikke et angreb mod demokratiet, og det var ikke et angreb mod Europa. Vi er ikke alle amerikanere. Tydeligere kan det ikke siges. Så nej, jeg har ikke ændret mening. I en hysterisk debat er det vigtigt, at nogle står fast i stedet for at synge med englekoret,« siger Jan Guillou.

jonas.hvid@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen