Annonce
Kultur

Danmarks yngste grand prix-vinder nogensinde

I et udsolgt Gigantium i Aalborg vandt den kun 17-årige Sidsel Ben Semmane en overbevisende sejr med sangen Twist of love med tekst og musik af Niels Drevsholt.

Foran 7500 publikummer i salen twistede 2.g'eren fra Århus Katedralskole sig gennem den tre minutter lange sang med så meget power, hun fik toppoints fra alle regioner.

"Jeg har ondt i kinderne, fordi jeg har smilet så meget," sagde Sidsel Ben Semmane efter showet, og tog interessen fra en ivrig presse med en usædvanlig ro.

Hun var overrasket over, at hun er Danmarks yngste melodi grand prix-vinder nogensinde, men har tænkt sig at tage berømmelsen stille og roligt.

"Der er forskellige måder at være kendt på, og jeg vil være det på en så rar måde som muligt," sagde hun.

Andenpladsen gik til den 19-årige Danni Elmo, som har skrevet sangen 2 in 1 til sin kærestes fødselsdag.

Søren Poppe og Lene Matthiesen Nørrelykke var af mange bookmakere udråbt som vinderne, men endte på en tredjeplads, da de måtte se sig slået af to yngre konkurrenter.

"Jeg var bare glad for at gå videre til top 5," sagde Søren Poppe, som især var stolt af, at få ti point fra regionen Storkøbenhavn.

"Jeg troede ikke, at københavnerne var så meget til Søren Poppe, men det må de jo være," smilede han.

Den 20. maj skal Sidsel Ben Semmane fremføre den engelsksprogede sang ved det internationale Melodi grand prix i Athen.

Rækkefølgen

Twist of love med Sidsel Ben Semmane
2 in one med Danni Elmo
En som dig med Søren Poppe og Lene Matthiesen Nørrelykke
Åh amore med Kim Schwartz
Je ne regrette rien med Neighbours

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her