Tintin og Terry tager scenen med storm

Fra tegneserie til teater: Den evigt unge reporter med den lille hvide hund spiller for fulde huse i London.

Vintersæsonens hotteste teaterbillet i London er til "Hergé's Adventures of Tintin", Storbritanniens første store sceneopsætning af den populære tegneseriefigur. Steven Spielberg er angiveligt på vej med en Hollywood-version af historierne om den evigt unge belgiske reporter, men indtil videre kan man nyde Tintin i en lyslevende skikkelse på Londons Barbican teater.

Det er instruktør Rufus Norris, der har overført Hergés "Tintin i Tibet" til scenen for Young Vic, og resultatet er en hæsblæsende forestilling, hvor lige dele falden-på-halen komedie og intenst drama vækker den unge mand med hårtotten til live.

Hunde-vittigheder

Kostumerne og sceneopsætningen placerer meget hurtigt publikum i Tintins forunderlige univers. Den fordrukne kaptajn Haddock bander og svovler sig gennem handlingen, men møder sin overmand i Katmandus gader.

Terry optræder først som snehvid terrier, senere i form af en platinblond skuespiller i hvidt, der stjæler showet med sine hunde-vittigheder og knurrende, gøende narrestreger. Men det er den behårede, afskyelige snemand, der får børn og voksne til at sidde på kanten af sædet med tabt underkæbe.

Alle har en mening

Kan det overhovedet lade sig gøre at lave et drama ud af en tegneserie?

Efter eksperimentet i London må svaret være både ja og nej. En sekvens fra tegneserien, hvor Tintin og kaptajn Haddock hænger i et reb over en isnende afgrund er mindre heldig på scenen. Og alle har deres private meninger om, hvordan reporteren bør lyde og se ud, så det er næsten umuligt for en skuespiller at ramme plet.

Men at dømme på anmelderroserne og de udsolgte forestillinger lykkes det på en eller anden måde alligevel.

Mere info: www.barbican.org.uk

heidi.amsinck@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen