Operaen er på vej mod europæisk top

Efter mange år i skyggen af de andre kunstarter på Det Kongelige Teater er Operaen godt på vej til at blive en af Europas førende.

Flere eksperter giver allerede Operaen topkarakter som ensemble-teater, men de vurderer, at København stadig mangler solister af international stjernekvalitet, skriver Kristeligt Dagblad.

Den mexicanske operainstruktør Francisco Negrín har iscenesat forestillinger for flere af verdens førende operahuse. Han har tidligere gæstet Det Kongelige Teater, og som iscenesætter af operaen "Proces Kafka" har han også prøvet kræfter med det nye operahus. - Jeg mener, at husets fysiske format gør det til verdens bedste, og derfor er det muligt at opnå hvad som helst i København. De har et fantastisk ensemble, og både på det tekniske og det kunstneriske plan fungerer det rigtig godt. Der er en entusiasme fra alle sider, som er helt unik, siger han.

Men for at nå helt til tops kræver det også, at der satses på enkeltpræstationer og solostjerner, og her kan København ikke helt følge med.

- Den kunstneriske styrke ligger i ensemblet og ikke i enkeltpræstationer. Systemet forhindrer, at man sammenlignet med andre store operahuse fostrer de store solostjerner, som kan kaste international glans over helheden, siger Negrín.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen