Amtsstøtte til operafestival

Den første nordjyske operafestival, der afvikles i Aalborg Kongres & Kultur Center i dagene 9.-12 marts, har nu fået tilsagn om 100.000 støttekroner fra undervisnings- og kulturudvalget under Nordjyllands Amt. Pengene gives som tilskud til markedsføringen i håbet om en "operafestival med internationalt tilsnit" som det udtrykkes.

Formanden for amtsrådets undervisnings- og kulturudvalg, Gunhild Bach Nielsen, mener, at idéen med et bredt udbud af operaforestillinger over få dage er rigtig.

»Jeg tror på, at synligheden bliver større, og at man med den rigtige markedsføring kan tiltrække publikum fra et større område end ellers,« siger hun.

Det nordjyske kongrescenter byder i alt på fem operaer, heraf to opført af udenlandske besætninger "Eugen Onegin" med Kiev Statsopera og "Madame Butterfly" med Gdansk Statsopera. De tre danske forestillinger er "Tiggeroperaen" med Den fynske opera" og to forestillinger med Det nordjyske operakompagni, nemlig "Tyven og enken" samt "Manden som ikke ville være død".

Pengene skal blandt andet bruges til markedsføring af pakkerejser til det nordjyske.

I det hele taget anerkendes det nordjyske kongrescenter i stadig højere grad som egnens fremmeste kulturknudepunkt. Nordjyllands Amt har også netop givet tilladelse til at antallet af abonnementsforestillinger hæves fra 18 til 22 om året. Forestillinger, der sælges med 30 procent rabat, et kalkuleret tab, der så deles af amt og stat.

mads.stenstrup@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen