Claire Danes får hovedrollen i Thomas Vinterbergs film

Thomas Vinterberg har fundet skøjteprinsessen til sin kommende film.

Den amerikanske skuespiller Claire Danes får hovedrollen i Thomas Vinterbergs kommende internationale film "It's all about love".

En film, der er store forventninger til, eftersom det nu er næsten tre år siden, Vinterberg skabte international opmærksomhed om sin dogmefilm "Festen".

Forventningerne er internationalt så markante, at det førende internationale branchemagasin Variety har valgt at sende nyheden ud til deres betalende Internet-abonnenter.

»Jeg er utroligt glad for, at Clare Danes har underskrevet kontrakt på at spille Elena. For mig er Claire en af de bedste skuespillere i vor tid. Jeg ser frem til at arbejde med en skuespillerinde, der kontrollerer sit fag til perfektion. Sammen er jeg overbevist om, at vi kan udrette mirakler i arbejdet med at få Elena vakt til live på lærredet,« udtaler Thomas Vinterberg i en engelsksproget pressemeddelelse.

Claire Danes blev for alvor berømt som Julie over for Leonardo DiCaprios Romeo i Baz Luhrmanns "Romeo + Julie" i 1996.

Hun har været instrueret af koryfæer som Francis Ford Coppola (i "The Rainmaker") og Oliver Stone (i "U-Turn"), ligesom hun var Cosette i Bille Augusts Hollywood-producerede version af "Lés Misérables".

Også Thomas Vinterberg har fået tilbud om filmarbejde i Hollywood og havde efter "Festen" bl.a. møder med Steven Spielberg. Men Vinterberg har holdt fast ved, at han ville lave sin egen film efter manuskript af ham selv om Mogens Rukov.

Skøjteprinsessen

"It's all about love" handler om skøjteprinsessen Elena og hendes kæreste John, der lever i en nær fremtid, hvor verden er i følelsesmæssig opløsning.

Samtidig er naturen ved at falde sammen. Folk falder døde om i gaderne, og i Uganda er tyngdekraften på forunderlig vis blevet ophævet.

Filmen begynder indspilningerne i Danmark og Sverige fra midten april og skal siden til bl.a. New York og diverse steder kloden rundt.

Budgettet er på omkring 80 mio. kroner, hvilket indikerer, at Claire Danes næppe har sat de normale Hollywood honorar-tommelskruer på den danske instruktør.

Filmen bliver Thomas Vinterbergs første siden "Festen", der vandt Juryens store pris i Cannes i 1998. Filmen vandt siden talrige priser og blev nomineret til endnu flere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen