Timo Maas: LOUD

Timo Maas:

LOUD.

65 minutter.

Perfecto/PlaygroundTyske Timo Maas, der tidligere især har været meget forbundet med sit hjemlands techno- og trancescene, er inden for det seneste års tid blevet et stort navn i pladebranchen, efter at han har remixet bl.a. Madonna og Fat Boy Slim.

Derfor er der også blevet stillet store forventninger til Maas' første rigtige album, "Loud", der følger efter kompilationerne "Music for the Maases" og "Connected". Og i stor udstrækning er Maas i tæt samarbejde med makkeren Martin Buttrich lykkedes med at finde et udtryk, der passer godt i albumformat og har liv også uden for klubberne.

Et eksempel er det velfungerende nummer "Manga", som er en meget pulserende sag, men stadig uden de helt tunge beats. Stor tiltrækningskraft har også den anderledes skæve "Hash Driven", hvor melodi og rytme bliver trukket for- og baglæns, så lytteren ikke kan undgå at blive rundtosset. Interessant er "O.C.B." med rockvibrationer, mens til gengæld "Old Skool Vibes" og "That's How I've Been Dancin'" virker lidt idéforladte. "To Get Down" er først og sidst funktionsdygtig som pulsslag efter midnat på klubberne.

Med de direkte samarbejder med Kelis, Finlay Quaye og MC Chickaboo samt The Breakz er der også en meget organisk atmosfære over albummet. Maas har her i højere grad skullet arbejde som producer frem for som DJ'en og remixeren, der vender op og ned på et kendt nummer.

"Help Me", som flot indleder albummet med Kelis i forgrunden, er et næsten nostalgisk discodrøn, mens der er noget fint strømlinet funky over "Shifter". Mere personlig end ubetinget vellykket er "Caravan" med Finlay Quaye, men forsøget viser i hvert fald, at Maas er til mere end blot at hæve kassen som stjerne-DJ og tryllekunstner for megastjerner som Madonna.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen