Graham Coxon: THE KISS OF MORNING

Jeg vil ikke udelukke, at jeg tager fejl, for meldingerne har været mange og alt andet end krystalklare. Men indtil videre går jeg ud fra, at Graham Coxon ikke længere er medlem af britpopikonet Blur.

Graham Coxon: THE KISS OF MORNING.

46 minutter.

Transcopic/EMI

Mens de resterende medlemmer er med Fat Boy Slim i Marokko for at indspille et nyt album, er guitaristen Coxon efter en beskeden indsats taget hjem til Camden, London.

Set i det lys får Coxons nye soloudspil, "The Kiss Of Morning", selvklart en ny dimension. Det bliver pludselig mere end et frikvarter mellem to Blur-album. Det bliver Coxons karriere!

Som hans tre tidligere soloudbrud er denne CD skabt i primitive rammer og pakket ind i genbrugspapir. Vi er altså helt nede på jorden, men modsat tidligere har Coxon virkelig fokus på melodierne fremfor den støj og de uortodokse ideer, der har fået høj grad af frirum på forgængerne. Det fastslås straks med den varme lofi-sag "Bitter Tears" og den mere muskuløse "Escape Song" med Coxon på både bas, trommer og guitar og Louis Vause på keyboard. Den tredje aktør på CD'en er BJ Cole.

Den trio eller Coxon alene leger i løbet af albummet med både blues og country og folkmusikken, og selv om Coxon ikke er nogen stor sanger (Det er Damon Albarn jo heller ikke...), fungerer hans små meninger og historier om livet fint på ikke mindst de stille "Live Line", "Latte", "Good Times" og det rustne rocksøm "Walking Down The Highway".

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen